St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 18 november 2013

Steg-för-steg; hur man gör en miniconverse!


Ja kära vänner, då var det dags för en liten steg-för-steg igen. Denna gången är det miniconverse som ska tillverkas och nu får ni ha tålamod för det är några steg. Men när man väl fått häng på detta så går det ganska snabbt och smidigt. 
Skorna görs med hjälp av en mall, sen finns det alltid små finesser som man kan göra på egen hand vilket jag också kommer visa.

Denna mall kan du bland annat hitta på Strössel & Annat. Klickar du HÄR så kommer du direkt till sidan med mallen.

Då kör vi, är du redo?!

Börja med att kavla ut en bit sugarpaste i den färgen som du vill att din sko ska ha. Jag har valt en röd som du ser. Placera mallen på spn och tryck ordentligt så att mallen skär igenom spn. Ska du göra två skor så gör du alltså två mallar.
Tänk på nu att det är inte alla delar som ska ha samma färg!!! Som du säkert har sett så är det en vit rand längst nere på skon och en vit bit framme vid tån. Så det gäller att tänka efter INNAN man börjar trycka ut alla delarna.
Eller så följer du helt enkelt stegen här :)

Skär ut biten med ett skärverktyg eller en platskniv.

Använd en tyll för att trycka ut hålen som ska vara på skon. 

Och en tyll för att trycka ut även de mindre hålen där skosnörena så småningom ska sitta.
Lägg de två bitarna åt sidan så länge.

Tryck ut den delen som ska vara själva tungan på skon. Ska du ha två skor så ska du så klart ha två tungor.

Och så trycker du ut den delen som ska vara själva sulan. Tänk på att VÄNDA den ena sulan om så att det blir en vänstersko och en högersko.

Så här med andra ord.

Sedan trycker du ut den delen som ska sitta framtill på skon som en liten list.

Den ser ut så här och har alltså ett litet räfflat mönster.

Nu trycker du ut den avlånga remsan som ska sitta runt hela skon för att hålla ihop den. Passa även på att trycka ut den lilla bit som ska vara längst framme på tån på skon.
Återigen; två av varje om du ska ha två skor.

På bilden ser du samtliga delar till båda skorna.

Nu ska du börja sätta ihop själva skon.
På bilden ser du den vita delen som är sulan och den röda delen som är tungan på skon. 
Ta en pensel och pensla lite vatten längst ut på sulan, alltså tådelen.

Fäst tungan mot sulan och tryck till så de två delarna fäster i varandra. Du kan lägga en liten bit papper eller plastfolie under själva tungan för att staga upp den. Det petar du sedan ut med en pincett när skon är ihopmonterad.

Ta den stora biten som ska utgöra större delen av skon. Pensla lite vatten i nederkanten på biten.

Fäst delen runt sulan/tungan. Tryck till i mitten så att skon verkligen fäster runt sulan. Skon ska alltså få en form. Var noga i detta moment annars får du en väldigt tråkig form på skon.

Så här ser det alltså ut hittills.

Och framifrån. Ja jag vet att det ser konstigt ut men tro mig- det kommer ta sig!

Nu tar du den avlånga vita biten som ska sitta runt om hela skon. Pensla baksidan av den med lite vatten och se till att den smalaste biten i själva trycket sitter uppåt mot skon.

Som du ser på bilden så är den smala delen av listen uppåt. Hoppas ni förstår vad jag menar med detta då det inte är så lätt att beskriva.

Ta nu den lilla halvcirkeln och pensla lite vatten på baksidan. Fäst den som på bilden. Den raka delen ska vara upp mot skon och den runda ska vara ner mot tån på skon.

Nu tar du den lilla räfflade biten. Pensla lite vatten på baksidan.

Fäst den som på bilden.

Upprepa nu proceduren med sko nummer två så får du till slut detta resultat.

Nu ska vi göra skosnören. Skär ut en fyrkantig bit med sugarpaste. Här ska du skära av bitar som blir till skosnören så tänk på att ta till lite på längden.

Och så ser du till att inte skära lika snett som jag gör ;)

Tryck till skosnöret i kanterna, annars kommer du inte få in änden i själva hålet.

Börja nertill med skosnörena. Fäst den ena sidan i hålet och se till så snöret räcker. Fäst så andra delen i nästa hål. Vill man göra det riktigt svårt för sig så kan man ju alltid försöka att snöra skon med sugarpastesnöret. Lycka till med det säger jag!
Själv väljer jag att göra det på det enkla sättet.
Du väljer själv hur du vill snöra skorna och om du vill ha en rosett längst uppe eller om du vill ha dem oknutna.

Nu är du alltså färdig med själva skorna. Men vill du ha lite extra roliga detaljer på skorna så kan du fortsätta att läsa!

Nu ska du trycka ut den lilla cirkel som ska vara själva Conversemärket. Ta en tyll och gör rundeln med.

Antingen så väljer du att ha märket tomt eller så trycker du ut en stjärna och fäster i mitten (som det faktiskt är på det riktiga märket). 

Skär ut en liten avlång bit. Denna ska sitta på skaften på skon.

Jag brukar använda ett litet verktyg som man prickar med så att det ser ut som att det är en söm. Har man inte ett sådant verktyg så funkar det bra med en tandpetare.

Så här ser det alltså ut då. Bitarna fäster du genom att pensla lite vatten på ändarna och så trycker du lite lätt så du känner att det sätter sig.Nu ska du rita dit den svarta randen nere på listen. Antigen så använder du en penna med ätbart bläck (finns på baktillbehörsbutikerna) eller så kan du använda karamellfärg samt en väldigt tunn pensel och pensla på färgen.


Tillägg 21/2-14
Vill du göra de mönstrade skorna på bilden? Då använder du ett mönsterpapper och lägger ovanpå spn INNAN du stansar. Den fäster sig mot spn när du stansar och du gör själva skon på samma sätt som ovan.

Hoppas denna lilla manual kan hjälpa till lite!
Lycka till!

PS; ni glömmer väl inte att vara med och tävla här på bloggen om det läckra smycket från Cute Cat Design? 
Tävlingen hittar du HÄR!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)