Ja kära vänner, här kommer nu receptet på en helt makalöst god cheesecake med smak av saffran och pepparkakor. Det är en variant som EJ görs i ugn utan när den är gjord så ställs den i kylen. Personligen föredrar jag absolut denna variant då jag tycker de ugnsgjorda blir ganska torra i konsistensen.
Denna cheesecake brukar vara uppskattad till max och gå åt på en kick!
No bake Saffranscheesecake på pepparkaksbotten
Botten
300 g pepparkakor
150 g smör (rumstempererat)
Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
400 g färskost
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl socker
1/2 tesked vaniljpulver (ren vanilj)
1 apelsin, saften av den
0.5 g saffran
0.5 g saffran
Botten
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en 24 cm springform (med avtagbar kant).
Krossa pepparkakorna fint. Blanda ner smöret och blanda tills det blir en smet.
Tryck ut smeten i botten på formen så att hela formen täcks.
Grädda i 175 grader i ca 18-20 minuter.
Fyllning
Pressa saften från en apelsin.
Lägg gelatinet i vatten i ca fem minuter.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, creme fraiche, socker, vaniljpulver och det rivna apelsinskalet till en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
Värm apelsinsaften i en kastrull och ha i saffranet, ta den från värmen och lägg sedan i de väl urkramade gelatinbladen. Låt bladen smälta i apelsinsaften. Låt apelsingelatinet svalna något och häll därefter ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
Häll blandningen i formen och släta till ytan.
Täck över och ställ i kylen i minst tre timmar.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)