St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 25 november 2013

No bake saffranscheesecake på pepparkaksbotten!

Ja kära vänner, här kommer nu receptet på en helt makalöst god cheesecake med smak av saffran och pepparkakor. Det är en variant som EJ görs i ugn utan när den är gjord så ställs den i kylen. Personligen föredrar jag absolut denna variant då jag tycker de ugnsgjorda blir ganska torra i konsistensen.
Denna cheesecake brukar vara uppskattad till max och gå åt på en kick!




No bake Saffranscheesecake på pepparkaksbotten
Botten
300 g pepparkakor
150 g smör (rumstempererat)

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
400 g färskost
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl socker
1/2 tesked vaniljpulver (ren vanilj)
1 apelsin, saften av den
0.5 g saffran

Botten
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en 24 cm springform (med avtagbar kant).
Krossa pepparkakorna fint. Blanda ner smöret och blanda tills det blir en smet.
Tryck ut smeten i botten på formen så att hela formen täcks.
Grädda i 175 grader i ca 18-20 minuter.

Fyllning
Pressa saften från en apelsin.
Lägg gelatinet i vatten i ca fem minuter. 
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, creme fraiche, socker, vaniljpulver och det rivna apelsinskalet till en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
Värm apelsinsaften i en kastrull och ha i saffranet, ta den från värmen och lägg sedan i de väl urkramade gelatinbladen. Låt bladen smälta i apelsinsaften. Låt apelsingelatinet svalna något och häll därefter ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. 
Häll blandningen i formen och släta till ytan.


Täck över och ställ i kylen i minst tre timmar.

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)