Ja kära vänner, vi kör väl på med lite gottis till denna sköna fredagskväll! Denna ljuva saffranskola kan man bara inte stå emot och är numer ett stående inslag i familjens julfirande. Jag brukar göra några omgångar av denna kola faktiskt då min kära mor brukar smälla i sig första omgången....SJÄLV! Och för att vi andra ska få något så gäller det ju till att göra några omgångar till och stuva undan ;)
Kolan är enkel att göra, det du dock inte får glömma det är att göra kulprovet lite då och då. Jag gillar min seg vilket den inte blev sist jag gjorde den som ni ser på bilden.
Så kolla lite då och då så ni får den där perfekta konsistensen som passar er bäst!!
Världens godaste saffranskola
ca 20 bitar
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 g saffran
ev skållade mandlar för garnering
Gör så här;
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en
kastrull. Värm till dess att temperaturen är 130 grader eller klarar ett
kulprov. Häll kolan i en form klädd med bakplåtspapper. Tryck fast mandeln (så
att en mandel hamnar på varje bit). Skär kolan innan den stelnat helt.
Ett litet extratips;
Du kan slå in varje kola i lite bakplåtspapper
eller något annat fint som det inte fastnar i. Knyt ett fint tunnare band kring
varje kola och lägg dem sedan i en vacker glasburk. Knyt en fin spets runt
burken och ge bort i julpresent! Den kommer garanterat bli oerhört uppskattad,
det lovar jag!
Förbered dig dock på att du antagligen
kommer att få baka 200 satser till av den eftersom den är galet omtyckt ;)
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Mums så gott! Saffran går ju alltid hem! :)
SvaraRaderaJa det gör ju det! Älskar verkligen saffran och allt annat som hör julen till! Jag är helt enkelt en julnörd!
RaderaDet där receptet tänker jag norpa. Vi får ju julbesök i år så då ska det stå GOTT på bordet :D
SvaraRadera