Ja kära vänner, det är NU man ska passa på att göra årets godaste pajer av njuta av i det fina sommarvädret, eller vad säger ni?!
Själv njuter jag av att kunna gå ner i vår trädgård och plocka sommaräpplen och rabarber. För visst är det något speciellt med att kunna skörda godsaker i sin närhet.
Idag gjorde jag just så, hämtade upp godsakerna och gjorde en av sommarens smarrigaste pajer.
Lite överblivna jordgubbar som troligtvis och tråkigt nog är sommarens sista, fick också följa med ner i härligheten.
Så idag bjuder jag på ett härligt pajrecept med knäckigt täcke!
Knäckig sommarpaj
3 äpplen
4 mindre rabarberstänger
1 näve jordgubbar
150 g smör
1.5 dl råsocker
3 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
0.5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Ställ ugnen på 175 grader.
Fyll pajformen med frukten och bären. Ringla lite sirap över blandningen (man kan även använda socker om man hellre vill det men jag tycker sirap eller honung ger en godare smak).
Smält smöret och blanda sedan i de övriga ingredienserna. Blanda ordentligt och häll sedan smeten ovanpå lagret med bär och frukt.
Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 35-40 minuter.
Ta ut från ugnen när täcket är gyllenbrunt. Låt svalna och njut sedan av pajen med härlig vaniljsås eller glass. Och glöm för all del inte kaffet!!!
Får bli rabarber idag tror jag :D
SvaraRadera