St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 8 augusti 2013

Bröllopstårta och värmeslag!

Ja kära vänner, det har tillverkats bröllopstårta. Och varmt var det!! 
Vi har ju verkligen haft en alldeles fantastisk sommar detta år och värme och sol har det varit gott om. Nog njuter man av sådana dagar. Men INTE när det ska bakas!!! Då är det nästan så man får värmeslag istället!
Här har det varit en väldigt fuktig värme och det är inte lätt att arbeta med sockerpasta då. 
Som ni ser nedan blir sockerpastan glansig när det är sådant väder men det är inte mycket att göra något åt. I USA brukar de använda ånga för att få ett sådant glansigt resultat, med andra ord är det en effekt en del  eftersträvar där. Kanske det är det vi ska börja med här med?Tårtan är gjord på vaniljbottnar. Fyllt med jordgubb/limemousse. Spacklad med marängsmörkräm och täckt med sugarpaste. Rosorna är gjorda för hand i sp och de är ätbara.


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

 1. Hej hej Caroline..
  Jag har blivit trogen följare i din blogg o facebook.. o har dig som en förebild.
  Det är så att jag ska eller fått erbjudande att göra en bröllopstårta till midsommar o sedan en 18åringen tårta.. makens dotter.

  Tänkt fråga lite tips idee o tankar, vanligaste felen? Så att du hade trevåningstårta.. hur håller den rak o fin..
  Hoppas du har tid å svara.. Vilket jobbar du mest eller rekommenderar sugerpast eller ?
  Dina blommor hur gör du dom?
  Hur långt är det till Karlmar?

  Kram Mona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mona!
   Åh vad glad jag blir av det fina du skriver! Tack snälla du :D!
   Vad härligt med bröllopstårta!
   Jag hjälper dig gärna med dina frågor:
   Jag rekommenderar marsipan att täcka tårtorna med men jag brukar även använda sugarpaste. Alla mina dekorationer gör jag i sugarpaste då det håller mycket bättre och är mycket enklare att arbeta med. Det stelnar och går att forma mer då det är mer elastiskt. Om du inte arbetat mycket med att täcka tårtor så skulle jag nog välja sugarpaste, Detta då det töjer sig mer och inte går söner lika lätt som marsipan.
   Om du tittar på högra sidan av bloggen så ser du kategorier. Titta under Steg-för-steg så hittar du några olika manualer för hur man gör blommor. Där visar jag med bilder exakt hur jag gör och vilka verktyg jag använder. Tror de kan vara användbara :)
   Vart bor du någonstans?
   Kram Caroline

   Radera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)