St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 26 augusti 2013

"Koloninatta" och kakor, kakor, kakor!!!

Ja kära vänner, då har den ytterst trevliga "Koloninatta" gått av stapeln. För er som inte vet vad det är så kommer här en kort förklaring; det är en kväll då Norra koloniområdet i Kalmar öppnar upp koloniträdgårdarna för allmänheten. Det vankas fika, utställningar, hantverk samt så klart en massa vackert upplysta trädgårdar. Och det är verkligen en ren och skär fröjd att gå och titta bland dessa. Det är verkligen små oaser och paradis som går att hitta där bland färgglada blommor och växter av alla de slag. Det är nästan som ett eget litet samhälle i samhället de där vackra kolonierna och det är nästan så man inte riktigt vågar sig in för att titta på all fägring. Men just därför är det ju trevligt när det anordnas en kväll då man kan få gå in och ta del av allt vackert.
Min roll denna gången var att bistå med kakor och TRO MIG; det gjorde jag!! MASSOR av kakor! Här har bakats både havrekakor och minimuffins. Macarons och saftig rabarber/äpplekaka samt de underbara små hallongrottorna!
Och nog var de ett uppskattat inslag under kvällen. Folk kom och fikade under hela kvällen och jag träffade mycket härliga människor, bland annat några av er som fortfarande läser bloggen :). 
Så detta inlägg vigs till själva koloninatta. Recept på bla havrekakorna (vilket är sambons favorit, fick baka en ny omgång efter att han gått loss på dem!!!) kommer i nästa inlägg!

Och som vanligt har jag litet av ett finger med i spelet när det kommer till pyntet. Det är ju något jag verkligen ÄLSKAR att gå loss på! Och pyntat upp en trädgård har jag faktiskt inte direkt gjort innan så det var väldigt kul och en liten utmaning eftersom vi hade väldigt lite tid på oss. Men som Kajsa Varg sa; man tager vad man haver! Halva inredningen i huset åkte ut; filtar, vaser, ljuslyktor och lite annat smått och gott. Blommor plockade vi så klart i trädgården och det hela blev när det var klart, väldigt bra om jag får säga det själv. Det blev lite så där "bohemian chic" skulle man kunna säga. Färgglada vimplar fick utgöra en läcker effekt och Liv hade sedan innan massor av fina lyktor som hängde i träden.

KAKOR!!!!

"Life is too short...Eat cookies!" Ett citat som passar mig bra!!


Det fick bli några olika sittgrupper i trädgården. Supermysigt i lyktornas sken när det blev mörkt.

Vackra blommor från trädgården, några ljuslyktor och snäckor prydde borden.

En hängmatta som lockar på en att lägga sig ner och slappna av en stund. Häftiga tavlor av den duktiga konstnären Simon Leijsne. 

Visst blir man sugen på att sätta sig och gunga en stund?!


Vackra blommor.

Kaffe och kakor.


Min vän Liv är grym på att virka och sticka och hade några av sina vackra saker att visa upp. Vill ni ha unika och härliga armband med en personlig touch så är det henne ni ska kontakta. Hon är grym!


Konstnären Simon Leijsnes tavlor är fulla av både eftertanke och humor och var ett mycket uppskattat inslag under kvällen. Vi hörde många skratt och mycket prat kring just dessa tavlor.


Liv och Nisse som äger huset där jag stod är ena fenor på det här med Chili. Det finns nog inget de inte kan om just detta. Så självklart fanns det många sådana växter att titta på.


Vi pyntade upp en vacker gammal zinkbalja med ljus och blommor. Mycket effektfullt när det blev mörkt.
Vackert med plåthylla och ljuslyktor. Tyvärr är jag ingen mästare på det där med att ta kort i mörkret, men man gör det man kan för att föreviga.


Fikabordet i mörkret under månens sken. Svårt att fånga magin med kameran men jag kan säga att det var sagolikt mysigt!!
Ja nog var det en mysig kväll! Det blir helt klart en repris på det nästa år!!! Då hoppas jag ni kommer och tittar och njuter av alla vackra trädgårdar :)


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)