Det här behövs:
-Pärlbandsverktyg
-Sugarpaste/ Marsipan
Rulla ut en lång rulle av sugarpaste/marsipan. Den får inte var för tunn för då blir det inga ordentliga pärlor. Den får heller inte vara för tjock för då blir det svårt att forma.
Lägg rullen i pärlformen.
Tryck till den så mycket du kan så att den stängs ordentligt.
Nu har den överflödiga sugarpasten/marsipanen tryckts ut utanför formen. Ta en plastkniv eller lämpligt verktyg och skär bort det överflödiga materialet.
Nu är bandet färdigt för att tas ut ur formen.
Nu är det små kanter mellan pärlorna.
Ta en plastkniv eller lämpligt verktyg och tryck till mellan pärlorna så att de blir rundade.
För att fästa pärlbanden runt tårtan behöver du enbart lite vatten som du penslar på den sida av bandet där du har en liten kant. Lägg nästa pärlband på plats och tryck till så att det sitter kvar.
Färdigt!!
TIPS!!!
Vill du göra pärlor på ett smidigt sätt så kan du ta hjälp av samma verktyg. Gör pärlbanden som ovan. När du är färdig skär du loss pärlorna så att de ligger en och en.
Rulla dem så de blir helt runda. Du får du jämnstora pärlor på ett enkelt sätt!
Tips nr 2!!
Vill du göra pärlorna tex silverfärgade på ett enkelt sätt? Då tar du lite pulverfärg i en skål..
...lägger i alla pärlorna....
...och skakar burken lite försiktigt tills alla pärlorna är täckta av färg.
Såååå lätt!!
Funkar så klart att göra i alla storlekar!
Pärlverktyget hittar du hos HÄR hos Tant Fondant!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)