St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 11 februari 2014

Hur man målar på tårta! Tips och trix!


Ja kära vänner, ibland vill man ju göra det lite enklare för sig och slippa göra stora dekorationer som tar tid och energi. 
Men för att tårtan ändå ska bli lite extra så finns det annat man kan göra för att piffa upp den. Varför inte måla den med ett läckert mönster? Eller kanske lite blommor och blad? Eller varför inte låta barnen gå loss på den med pensel och färg?

Hur gör man då?
Jo det är så enkelt som det kan bli!
För att måla på tårtan behövs pastafärger, alltså de färger som man färgar in marsipan/sugarpaste med. 
Anledningen till varför karamellfärger inte är lika bra att måla med är för att de blöter upp marsipan och sockerpasta då de har en rinnigare konsistens.

För att göra färgen lite lättare att måla med så blandar man ut den med några droppar klar alkohol. Alkoholen dunstar och kvar blir enbart färgen och mönstret du målat.
Jag har målat mönstret på frihand. Men självklart kan du använda både stenciler eller märka ut mönstret genom att försiktigt pricka eller dra linjer på sugarpasten/marsipanen.
Du kan även stämpla tårtan, hur man gör då kan du se HÄR i inlägget om hur man stämplar cupcakes. Principen är ju densamma på tårtor som på cupcakes.

Se till att du har bra penslar och att du har några olika storlekar på dem. Det är alltid bra att ha en pensel med en smal tipp så att man kan måla mer detaljrikt. 

Pärlorna på tårtan har jag fäst med lite kristyr och bandet längst nere är ett vanligt sidenband jag knutit runt botten på den.
Det tog inte lång tid alls att måla på tårtan, i och för sig var jag inte supernoggrann eftersom jag gjorde den just för detta inlägg. Det tog inte ens tio minuter att måla mönstret och färgen torkade på ett kick.
Det är bara till att gå loss med fantasin vad gäller mönster! Kanske göra tårtan som ett de fönster man kan se tex i en kyrka, alltså dem med målade glas? Kan bli oerhört vackert!
Testa och se vad just DU kan skapa för mästerverk!
Pastafärger hittar du HÄR hos Tant Fondant!
Penslar hittar du HÄR hos Lyckas med mat!

Lycka till med målandet!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)