St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 7 februari 2014

Små men naggande goda! Hallonbiskvier i miniformat!


Ja kära vänner, dessa små godsaker är verkligen SMÅ men NAGGANDE GODA! Jag har alltid tyckt att när godsaker kommer i miniformat så blir de på något sätt ännu godare. Så dessa smarriga biskvier gjorda jag i miniatyrform. För då kan man ju äta desto flera, eller ?!


Hallonbiskvier i miniformat

Biskvibottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker

Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker (90 g)
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
 några droppar hallonessens
 rosa karamellfärg/pastafärg

Topping
150 g mörk choklad (75%)

Blanda ihop mandelmassa, socker och äggvita. Blanda till en smet. Spritsa ut små klickar (storlek mittemellan en enkrona och en femkrona).

Grädda i 175 grader, 18-20 minuter. De är klara när de är gyllenbruna. Låt kakorna kallna helt innan fyllningen breds på.

Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och hallonessens, vispa. Smaka av och färga sedan smörkrämen svagt rosa med karamellfärgen.

Bred fyllningen på undersidan av biskvibottnarna, den ska vara mycket i mitten och sedan slutta ut mot kanterna. Ställ in i kylen på stelning.

Smält chokladen i en liten skål över vattenbad. Håll en biskvi mellan tummen och pekfingret och doppa fyllningen i chokladen. Skaka lätt för att bli av med överflödig choklad och lägg sedan biskvin på en bricka. Ställ in i kylen på stelning.

PS ett litet tips: om chokladen inte vill fästa på smörkrämen så låter du chokladen svalna av. 
Vill du ha riktigt fin choklad som håller sig blank länge på toppen måste du temperera chokladen. 
Så här gör du när du tempererar choklad: plocka fram en termometer. Bryt eller hacka chokladen i en plastbunke. Värm halva mängden till 48 - 50 grader för mörk choklad ex. i mikron. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 - 28 grader för mörk choklad. Värm därefter upp den till 31 grader. Nu kan du doppa biskvierna.








Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Wow!
    Blev grymt sugen. Fina bilder :)
    Hur många små biskvier får du ut ungefär från detta recept?
    Tack för all inspiration!

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)