St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 25 februari 2014

Steg-för-steg hur man gör en Gerbera!

Ja kära vänner, jag gillar ju mina små kvällsprojekt och denna gången fick det bli att göra Gerbera för första gången. Man måste ju pröva och se hur det blir. Med lite övning ska jag nog få till dessa riktigt bra.
Jag passade som vanligt på att fota stegen så att även ni kan se hur man gör!

Då kör vi:
Detta behöver du ha:
-Blomstansar likt de på bilden
-kavel
-verktyg likt de på bilden 
-pulverfärg (inte nödvändigt men kan vara kul för lite extra effekt
-sugarpaste eller flowerpaste i valfri färg samt ytterligare en färg för delen i mitten av blomman
-mindre sax
-pensel
-liten skål för att forma blomman i

Börja med att kavla ut en bit sugarpaste (du kan även använda flowerpaste vilket egentligen är bäst för blommor). Kavla den så tunt som möjligt.

Så här ser blomstansarna ut som jag använde.

Lägg sugarpasten ovanpå stansen och kavla försiktigt över den tills dess att stansen gått igenom materialet du jobbar med.

Se till att kanterna är rena och snygga. Tryck sedan ut blomman med hjälp av ejectorn på baksidan av stansen. Har du ingen stans med en sådan så pillar du helt enkelt försiktigt loss blomman.

Lägg den i en liten skål så att den formar till sig. Den ska också ligga där ett tag så att den bibehåller sin form när den stelnar.

Tryck ut några mindre blommor.

Klipp bladen på dessa blommor så att de flikar sig. Se på bilden ovan.

Skär loss de små bladen.

Jag har här lagt min blomma i lite folie då jag ville forma till den ytterligare. Folie kan du vika som små skålar. Tänk dock på att pudra dem med lite florsocker så att materialet du använder inte fastnar i folien.

Använd lämpligt verktyg och tryck dit de små delarna från de klippta blommorna. Tryck till så att de fäster ordentligt. De ska fästas som i en cirkel i början av bladen på den större blomman.

Jag gjorde två lager med de klippta delarna.

Ta den biten med sugarpaste/flowerpaste som du vill ha till mittendelen av blomman. Tryck den försiktigt mot baksidan av en finmaskig sil så att den får ett litet rutnätsmönster.


Pensla lite vatten på baksidan av den och tryck dit den i mitten av blomman. Forma till de små bladen runt om ifall det behövs.

Måla med lite pulverfärg i mittendelen för att ge blomman lite mer liv. Jag har använt mig av en grön färg. Tyvärr blir färgerna så dåliga på bild när man tar kort på kvällen i dåligt ljus. Ni får helt enkelt föreställa er ;)


Så där ja, då var blomman klar! Nu är det bara till att köra på med andra färger och testa järnet!!


Lycka till med era blommor!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)