St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 8 februari 2014

Minimuffins med halloncurd och italiensk maräng!


Vaniljminimuffins med halloncurd och italiensk maräng

4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör, rumstempererat
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
 Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner äggblandningen i smeten.

Blanda ordentligt och häll sedan upp smeten i minimuffinformar.
Vill du att de ska stå extra stadigt så ställ formarna i en minimuffinplåt!

Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18  minuter eller tills gyllengula.

Halloncurd

450g Hallon, färska eller frysta
1 dl Strösocker
50g Smör
2 Äggulor
1½ msk Maizena

Gör så här:
Koka sönder hallonen i en kastrull. Mosa dem och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
Koka upp 1 dl av hallonsilet med socker och smöret under omrörning. Ställ åt sidan så länge.
Vispa ner maizenan i resterande hallonen, häll sedan ner det i den varma hallonmixet i kastrullen.
Vispa sönder äggulorna och vispa ner det i hallonen. Sjud upp under konstant omrörning tills det börjar tjockna. Häll över i en skål och låt svalna.
Häll upp i burk!

Maräng:
100 g socker
75 g vatten
55 g äggvita

Gör så här:
Koka upp socker och vatten till 121 grader. När sockerlagen nått 110 grader börjar du vispa upp äggvitan.
Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitan under vispning så att allt blandats och blivit en tjock maräng. Vispa tills marängen svalnat helt.

Skär ut ett litet hål i mitten på muffinsen. Fyll hålet med halloncurden. 
Fyll en sprits med en stjärntyll och spritsa ut marängen ovanpå curden.
Bränn av med gasolbrännare.







Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)