Vaniljminimuffins med halloncurd och italiensk maräng
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör, rumstempererat
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner äggblandningen i smeten.
Blanda ordentligt och häll sedan upp smeten i minimuffinformar.
Vill du att de ska stå extra stadigt så ställ formarna i en minimuffinplåt!
Vill du att de ska stå extra stadigt så ställ formarna i en minimuffinplåt!
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter eller tills gyllengula.
Halloncurd
450g Hallon, färska eller frysta
1 dl Strösocker
50g Smör
2 Äggulor
1½ msk Maizena
Gör så här:
Koka sönder hallonen i en kastrull. Mosa dem och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
Koka upp 1 dl av hallonsilet med socker och smöret under omrörning. Ställ åt sidan så länge.
Vispa ner maizenan i resterande hallonen, häll sedan ner det i den varma hallonmixet i kastrullen.
Vispa sönder äggulorna och vispa ner det i hallonen. Sjud upp under konstant omrörning tills det börjar tjockna. Häll över i en skål och låt svalna.
Häll upp i burk!
Maräng:
100 g socker
75 g vatten
55 g äggvita
Gör så här:
Koka upp socker och vatten till 121 grader. När sockerlagen nått 110 grader börjar du vispa upp äggvitan.
Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitan under vispning så att allt blandats och blivit en tjock maräng. Vispa tills marängen svalnat helt.
Skär ut ett litet hål i mitten på muffinsen. Fyll hålet med halloncurden.
Fyll en sprits med en stjärntyll och spritsa ut marängen ovanpå curden.
Bränn av med gasolbrännare.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)