Ja kära vänner, jag måste bara dela med mig av detta recept som Annica Triberg gjorde i senaste programmet av "Menu´s söta sommar". Själv bakade jag under samma program sju sorters kakor vilket ni hittar HÄR.
Denna soppa var underbart god och passar perfekt under varma sommardagar då man inte orkar äta så "tung" mat!!
Kall Gurk- och avacadosoppa
Till 4 personer:
2 avokador, urkärnade i tärningar
1 gurka, skalad och tärnad
1 äpple, skalat och tärnat
1 vitlöksklyfta, fint hackad
ca 3 dl kallt vatten
2-3 msk grönsaks- eller kycklingfond
½ lime, pressad saft
1-2 krm chilipulver
ev 1 msk riven ingefära
salt, peppar
Till servering:
200 g skalade räkor eller kräftstjärtar
ca ½ dl hackad koriander
ca ½ röd chili, finhackad
1-2 msk olivolja
½ lime, pressad saft
God som lätt lunch eller som fräsch förrätt. Helt vegetarisk blir soppan om du använder grönsaksfond och byter ut skaldjuren mot till exempel cocktailtomater skurna i kvartar.
Lägg avokado, gurka, äpple och vitlök i en mixer eller matberedare. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk flytande fond. Mixa slätt. Smaksätt med limesaft, chilipulver, ingefära (om du vill), salt och peppar. Mixa hastigt igen och späd med mer vatten om soppan blir för tjock.
Smaka av, kanske mer fond eller mer chili? Ställ mixerkannan i kylen med locket på.
Blanda räkor eller kräftstjärtar med så mycket koriander du vill ha, tillsätt lite hackad chili, vänd ner olivolja och smaka av med lime. Smaka av.
Mixa upp soppan. Bottna fyra skålar och toppa med skaldjursröran. Rostat bröd är gott till, gärna med färskost och nyklippta örter.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)