Ja kära vänner, då var ännu ett program av "Menys söta sommar" sänt i P1. Denna gången gjorde jag glass och Annica gjorde oerhört god picklad melon samt Broccolichips vilket var väldigt spännande att smaka!
Jag gjorde tre olika varianter på glass, alla väldigt enkla att göra. Och goda blev de definitivt! Vill du göra något till barnen en varm sommardag så är samtliga av dessa tre glassar att rekommendera!
Glasspinnar med hallon, lime och kokos
12 st
2 ½ dl färska hallon
1 lime, pressad saft
3 ½ tsk socker
5 dl grekisk youghurt
1 ¼ dl krämig kokosmjölk (inte light)
1 msk honung
1 nypa salt
Mixa hallon, limejuice och 1 tsk av sockret i en bunke. Låt
stå och dra ca 10-15 minuter.
Blanda grekisk youghurt, väl rörd kokosmjölk ( den ska vara
jämn när den blandas med de andra ingredienserna), honung, resten av sockret
och en nypa salt.
Rör försiktigt ihop youhurten med bären, se dock till att
inte blanda för mycket då smeten ska vara marmorerad.
Fyll dina glassformar och frys dem i 30 minuter. Sätt sedan
i glasspinnarna. Frys i ytterligare 4 timmar.
Fruktig isglass
12 st
4 kiwis
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 mindre cantaloupemelon
Ca 10 dl färdigblandad päronsaft
Skär kiwin i tunna skivor. Skala melonen och skär den i
skivor.
Fördela frukt och bär i glassformarna och varva dem hur du
vill. Se till att packa frukt och bär tätt så att glassen håller ihop när den
väl ska ätas.
Fyll på med päronsaften och stick försiktigt ner pinnen i
mitten.
Frys glassarna i minst fyra timmar.
När det är dags att äta glassarna, håll dem i 45 sekunder
under rinnande varmt vatten för att enkelt få bort formen.
Sommarglass med youghurt, honung och bär
12 st
5 dl tinade frysta eller färska hallon, björnbär och
jordgubbar
3 tsk socker
2 ½ dl grekisk youghurt
3 tsk vispgrädde
4 tsk flytande honung
Blanda bär och socker i en buke. Mixa bärblandningen med en
stavmixer.
Rör ihop youghurten med vispgrädde och hunung i en annan
bunke.
Fyll dina glassformar med 3-4 lager av de två blandingarna,
tex ett lager bär först.
Ett lager motsvarar ca 2 msk. När du fyllt på det första
lagret, ställ in i frysen och låt stelna i ca 30 minuter innan du fyller på med
nästa.
När du fyllt på det sista lagret sticker du även ner
glasspinnen. Låt frysa över natten.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)