St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 14 juli 2014

Doptårta med fantasiblomma!


Ja kära vänner, så bidde det ytterligare en bunden blomma och ännu en tårta. Att få spinna loss med fantasin gör jag ju gärna och nu har jag blivit totalt biten av att göra blommor bundna på floristtråd. Så fler blommor lär det bli framöver!

Tårtan ni ser här är gjord på vaniljbottnar. Den är fylld med hallonmousse och vit chokladmousse. Tårtan är täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda av sugarpaste.

Mönstret kring tårtans sidor kallas "quilting", hur man gör det ser ni HÄR

Hur man tillverkar bebisen i sugarpaste ser ni HÄR.



Hallonmousse

250 g hallon, frysta
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
ev. 2-3 msk socker (om du vill ha en sötare mousse)

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp hallonen tillsammans med en skvätt vatten. Låt dem koka tills de blir mos. 
Ta av dem från värmen.
Lyft upp gelatinbladen lägg dem i hallonmoset. Rör om tills de har smälts och blandats i moset.
Vispa grädden.
När hallonmoset svalnat helt så vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. 
Ställ i kylskåp i ca 3-4 timmar.

Vit chokladmousse
100 g vit choklad
2,5 dl grädde
1/2 gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resten. Hacka chokladen fint och häll sedan över den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det är smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.










Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Sååå fin tårta! Ett konstverk. Var det någon som vågade skära i den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jackie! Ja det hoppas jag åtminstone de gjorde haha! :D

      Radera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)