St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 9 juli 2014

Blåbärsbollar- enkelt, gott OCH nyttigt!! Raw Food!

Raw food blåbärsbollar

Ett gott och nyttigt alternativ till chokladbollar och traditionella kakor. Variera innehållet med till exempel frystorkade hallon eller jordgubbar, olika torkade frukter och bär, honung, sirap eller raw food-kakao.

Du kan även rulla dem i till exempel lakritspulver, raw food-müsli eller mandelmjöl.

Enbart fantasin sätter gränser! Hur många bollar det blir beror på hur stora du gör dem.

Du behöver:
ca 6 st urkärnade dadlar
ca 1 ½ dl valnötter
ca 1 dl hasselnötter
ca 2 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver eller ½ urskrapad vaniljstång
½ dl kokosflingor
ca 1 ½-2 dl blåbär, frysta eller färska

Till garnering:
kokosflingor

Mixa nötterna i en matberedare eller assistent tills de blir som mjöl.

Lägg sedan i de urkärnade dadlarna och mixa tills konsistensen blir finmald och kladdig. Tillsätt därefter kokosoljan, vaniljpulvret samt kokosflingorna.

Häll över blandningen i en bunke och tillsätt blåbären. Blanda med en sked eller händerna tills massan är jämn. Forma bollar som du sedan rullar i kokos.

Om du behöver korrigera konsistensen tillsätter du fler dadlar för att få smeten kladdigare och fler nötter om smeten behöver bli lite torrare. Jag har angett cirka-mängder då det funkar utmärkt att höfta lite här, du får helt enkelt använda smak och känsel för att avgöra hur dina blåbärsbollar blir bäst. Våga testa och glöm inte att smaka av! Vill du ha mer vaniljsmak så tillsätt mer vaniljpulver osv.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)