Raw food blåbärsbollar
Ett gott och nyttigt alternativ till chokladbollar och traditionella kakor. Variera innehållet med till exempel frystorkade hallon eller jordgubbar, olika torkade frukter och bär, honung, sirap eller raw food-kakao.
Du kan även rulla dem i till exempel lakritspulver, raw food-müsli eller mandelmjöl.
Enbart fantasin sätter gränser! Hur många bollar det blir beror på hur stora du gör dem.
Du behöver:
ca 6 st urkärnade dadlar
ca 1 ½ dl valnötter
ca 1 dl hasselnötter
ca 2 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver eller ½ urskrapad vaniljstång
½ dl kokosflingor
ca 1 ½-2 dl blåbär, frysta eller färska
Till garnering:
kokosflingor
Mixa nötterna i en matberedare eller assistent tills de blir som mjöl.
Lägg sedan i de urkärnade dadlarna och mixa tills konsistensen blir finmald och kladdig. Tillsätt därefter kokosoljan, vaniljpulvret samt kokosflingorna.
Häll över blandningen i en bunke och tillsätt blåbären. Blanda med en sked eller händerna tills massan är jämn. Forma bollar som du sedan rullar i kokos.
Om du behöver korrigera konsistensen tillsätter du fler dadlar för att få smeten kladdigare och fler nötter om smeten behöver bli lite torrare. Jag har angett cirka-mängder då det funkar utmärkt att höfta lite här, du får helt enkelt använda smak och känsel för att avgöra hur dina blåbärsbollar blir bäst. Våga testa och glöm inte att smaka av! Vill du ha mer vaniljsmak så tillsätt mer vaniljpulver osv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)