Ja kära vänner, här kommer ett tips på vad ni kan göra med de jordgubbar som inte slinker ner i magen! Varför inte göra en god curd att ha på rostade mackor eller kanske som topping på pannkakorna?
Det finns många användningsområden för denna godsak och den är verkligen väl värd att göra!
Jordgubbscurd
½ dl + 1 dl strösocker
3 äggulor
150 g jordgubbar
3 msk pressad lime
1 tsk rivet limeskal
100 g smör i tärningar
Gör så här:
Skiva jordgubbarna. Koka dem med limesaft, rivet limeskal och ½ dl socker i ca fem minuter. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.
Vispa äggulor med 1 dl strösocker i en kastrull tills dess att det blir pösigt. Rör ner de mosade jordgubbarna. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när krämen tjocknat.
Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt svalna i kylen.
Curden håller sig i ca tre veckor i kylskåp. Den passar ypperligt på tex rostade mackor, på pannkakor eller som fyllning i rulltårta!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
OJ, så gott det låter o ser ut! Tack för receptet o inspirationen! Din burk var också helt fantastiskt vacker!
SvaraRaderaMåste prova det där. Kan inte äta jordgubbar direkt så där, men tillagar jag dom går det bra.
SvaraRaderaTack för receptet.
Kram Synnöve.
Spännande, ska absolut testa.
SvaraRadera/Anitas B
testade precis - men min färg blir inte alls lika klar som din (?) smaken är det dock inget fel på! Tack!!
SvaraRaderaJette