Ja kära vänner, då var första programmet av P1s "Menys söta sommar" sänt!! Och jag måste säga att det är en ära att få vara med där och jag är verkligen oerhört glad att jag fått chansen till att göra detta. Att få jobba tillsammans med Annica Triberg är makalöst kul! Hon är en fantastiskt inspirerande kvinna och det hon inte kan är inte värt att veta.
I dagens program gjorde Annika Laxcarpaccio med grönpeppar, lime och jordgubbar. Jag gjorde jordgubbscurd vilket du hittar recept på HÄR samt denna ljuvliga tårta.
Att marinera jordgubbarna med mynta och lime ger verkligen en härligt god smakkombination och de går så klart att äta rakt av.
Vill du lyssna på dagens program av Menys söta sommar? Då kan du klicka HÄR så kommer du direkt dit!!
Och har du lyssnat på programmet så lämna gärna en kommentar om vad du tyckte!
Nedan följer receptet på den härliga tårta som gjordes:
Chokladtårta med
jordgubbsgömma
6 ägg
7.5 dl socker
330 g smör (smält)
6 dl mjöl
12 msk kakao
6 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 krm salt
Fyllning
Basilika- och limemarinerade jordgubbar
Ca 5 dl grädde
Ställ ugnen på 160 grader.
Rör ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, häll sedan
ner dem i äggsmeten. Rör om tills allt blandats.
Smält smöret, låt det svalna något och häll sedan ner det
i smeten. Rör om tills du fått en jämn och fin smet.
Häll ner i 3 st 24 cm springformar. Du kan även använda
engångsformar i aluminium.
Grädda på mittersta valsen i ugnen i ca 20-25 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten så känn med en sticka både i kanterna och i
mitten av kakan.
När bottnarna är färdiga låter du dem stå och svalna i
sina formar.
Mynta- och
limemarinerade jordgubbar
Ca 2-3 dl jordgubbar
1 lime, saft och skal
Hackad färsk mynta efter tycke och smak
4 msk socker
Rensa jordgubbarna och dela dem. Riv limeskalet och
blanda det med sockret.
Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över
limesaften. Hacka och strö över myntan. Vänd runt. Låt stå och dra i ca 15
minuter.
Sätta ihop tårtan:
Börja med att lägga den första tårtbotten på det kakfatet
du ska servera tårtan på. Stansa/skär ut ett hål i mitten av botten. Hålet ska
vara ca 10 cm i diameter.
Stansa även den botten som ska vara den mittersta i
tårtan. Även där ska hålet vara 10 cm.
Lägg ett tjockt lager grädde på den första botten.
Grädden ska EJ täcka hålet!!
Lägg på botten nr två ovanpå grädden. Lägg på nästa lager
med grädde.
I det tomma hålet i mitten på tårtan häller du nu ner de
marinerade jordgubbarna.
Lägg sedan på den tredje och sista tårtbotten som lock på
tårtan. Servera den som den är eller med lite grädde och jordgubbar på toppen!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Måste jag prova med chokladmynta
SvaraRadera