St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 9 juni 2014

"För de har tagit studenten...."!!!!


Ja kära vänner, då var det dags för lite mer tårta! Dessa två är till en nybakat frisör så det fick helt enkelt bli sax och kam som dekoration!
Den gul/vita tårtan är fylld med citronmousse och vaniljmousse. Den är täckt med sugarpaste vilket även dekorationerna är gjorda av.
Tårtan längre ner på bilderna är fylld med hallonmousse och vaniljmousse och även den är täckt med sugarpaste.



Vaniljmousse
2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde

Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten o smält det sedan i en kastrull.
Rör ner gelatinet i vaniljröran.
Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran.
Låt stå över natten övertäckt i kylen.

Hallonmousse
250 g hallon, frysta
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
ev. 2-3 msk socker (om du vill ha en sötare mousse)

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp hallonen tillsammans med en skvätt vatten. Låt dem koka tills de blir mos. 
Ta av dem från värmen.
Lyft upp gelatinbladen lägg dem i hallonmoset. Rör om tills de har smälts och blandats i moset.
Vispa grädden.
När hallonmoset svalnat helt så vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. 
Ställ i kylskåp i ca 3-4 timmar.

Citronmousse
Saft av 3 citroner
150 g strösocker
2 1/2 dl vatten
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde

Koka upp citronsaft med socker o vatten tills sockret har löst sig. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, krama efter 5 min ur bladen o vispa ner dem i den varma citronlagen. Ställ ner kastrullen i iskallt vatten o vispa med jämna mellanrum tills citronblandningen är helt kall. Vispa grädde o vänd ner i citronblandningen. 
Låt stå i kylen ca 3-4 timmar.

















Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)