St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 28 december 2013

Nyårets absolut häftigaste dessert?





Ja kära vänner, ibland är det farligt att läsa böcker. Framför allt sådana där galna, roliga, påhittiga och störtsköna receptböcker som både inspirerar och läskar på samma gång. 
En sådan bok är Mattias Kristianssons bok "Bake my Day". Mattias har också en blogg med samma namn och den är både rolig, härlig och innehåller helt galet sköna recept!
Jag fick boken i julklapp av sambon och hittade genast massor av rolig recept jag vill ge mig på. Men det jag fastnade mest för var helt klart det ni kommer få ta del av här nedan.
Jag kan således inte på något sätt ta åt mig äran för denna roliga uppfinnig, jag har enbart testat på att göra den. Jag vill VARMT REKOMMENDERA Mattias bok för jag garanterar att ni kommer få er många skratt och massor av härlig inspiration från denna fantastiska inspiratör. Han är helt enkelt störtskön och dessutom galet duktig på att baka!!!

Så vad är det då jag gjort?
Jo, i boken har Mattias skapat ett slags Fabergéägg av helt vanliga Kinderägg. Och inte nog med det, han har dessutom fyllt dem med härlig mousse och dekorerat dem.
Jag kan säga att det är alldeles galet pilligt men för den som, liksom jag, besitter genen av "pröva-tålamodet-till-max-och-nästan-bli-galen-på-kuppen" så tycker jag absolut att ni ska göra detta. För nog kommer gästerna fyllas av häpnad och glädje när de ser en sådan skapelse.
Sedan vill jag tillägga (med visst mått av bitterhet) att kristyr och jag inte är bästa vänner. Man kan säga att vi har ett slags hat/kärleks-förhållande. 
Och man skulle även kunna sträcka sig till att säga att äggen såg så mycket bättre ut i mitt huvud. MEN, som jag tidigare så många gånger förespråkat så ska man ändå vara nöjd med sin skapelse. Och som ni alla vet så ger övning färdighet. För ni ska inte tro att jag på något sett gjort detta för sista och första gången. Nej då, här ska skapas mer på detta tema!
Trägen vinner hävdar jag återigen!!




Detta behöver du (till fyra personer):

4 kinderägg
ca 50 g mjölkchoklad
dekorationspärlor och annat valfritt ätbart pynt
Sprits med en tyll med litet hål

Chokladmousse 
(annan mousse funkar så klart också)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Låt moussen stelna i kylen minst en timme innan du har i den i äggen. 

Kristyr
1 äggvita
1 krm ättika
3 dl florsocker

Så här gör du:

Halvera försiktigt äggen med en skarp kniv. Följ bara skarven och skär försiktigt. Har man tur så behöver man inte ens skära hela vägen runt, äggen öppnar sig av sig självt. Ta bort leksaken och fyll fyra av ägghalvorna av moussen. 
Smält försiktigt mjölkchokladen över vattenbad. Doppa kanten på de fyra ofyllda ägghalvorna i chokladen och sätt sedan ihop dem med de andra fyra.
Låt stå i kylen några minuter tills chokladen har stelnat. 
Bre ut resten av den smälta chokladen till fyra rundlar. Ställ ett ägg på varje rundel och låt dem sedan stå i kylen tills chokladen stelnat helt.

Dekorera äggen med kristyren genom att spritsa ut den. Inte det lättaste men pynta loss! Peta på några fina sockerpärlor eller kanske någon sockerblomma här och var och voila- du har supersöta desserter! 
Servera dem på en liten kaffekoppsassiett.
Vill du fylla ut lite mer så använd gärna lite färska bär, passar utmärkt till!

Dekorationstips:
Du kan alltid färga kristyren och få den i vackra färger.
Ätbar sprayfärg funkar också för att förgylla intrycket. 
Varför inte lägga på lite ätbart bladguld eller bladsilver?
Mininonstop är alltid roligt att dekorera med!


PS; spritsa EJ krisyren på halvorna innan de är ihopsatta. Kristyren går lätt sönder i frysen!! Tro mig, jag har redan gjort misstaget!!




PS; du vet väl att du hittar Stheavenstreet även på Facebook? Där kan du ta del av bilder, inspiration, tävlingar och annat kul! Dit hittar du genom att klicka HÄR!




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

4 kommentarer:

  1. Ser fantastiskt ut precis som allt annat på din blogg.
    Vad använder du för mixer? Jag har svårt att hitta en bra men du verkar ha en bra.
    Tack för en mysig blogg!

    David Karlsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej David! Tack, vad glad jag blir att du tycker om det! Jag använder mig att Ankarsrums assistent för mycket av min bakning men kör även med Kitchen Aid. De är bra till olika saker. Den senare rymmer dessvärre inte så mycket när man gör deg men är suverän till tex maräng. Den andra är bra till både degar och annat bak. Jag rekommenderar dock Ankarsrums då den täcker de flesta områden :). Hoppas detta hjälpte dig något!
      Varma hälsningar/ Caroline
      Gott Nytt år till dig :)

      Radera
  2. Tack för detta tipset!! Mina blev inte så fina som dina, men dom uppskattades ändå som väl var:) håller med dig om att det är svårt med kristyr - men du har gjort det jättefint ju!! Tack för en fin blogg och vad otroligt mycket fint du skapar!
    Jag har refererat till dig på bloggen. Kika gärna in där. Gott nytt år!🎊✨

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker dina blev superfina! Älskade detaljerna med stjärnor och snöflingor och du har gjort dem superbra!
      Tack snälla du för dina fina ord, jag blir så glad <3
      Kram till dig och Gott Nytt år!

      Radera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)