St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 8 april 2012

Recept; Lime och jordgubbscheesecake!



Ja kära vänner, jag har fått dille på cheesecake och att testa diverse olika smaker på dem. Igår gjorde jag en underbar cheesecake med lime och jordgubb och det blev GALET GOTT!!! Denna måste ni bara göra om ni är stora fan av just denna godsak! Syrligt och friskt med en härlig sötma från jordgubbarna :). 
Jag har utgått från ett färdigt recept och sedan halverat det. Sen blir det ju att man höftar lite här och där beroende på vad man själv tycker om ;)




Jordgubb och limecheesecake

Botten: 
ca 150 g Digestivekex
ca 50 g smör

Fyllning:
2 gelatinblad
2 ägg
200 g färskost
1 dl creme fraiche
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal och saft

Gör så här:
Botten: Krossa digestivekexen och blanda dem sedan med smöret tills de blir som en deg. Lägg bakplåtspapper i en springform på 15 cm i diameter (med löstagbar kant!!). Tryck ut degen i botten på springformen och grädda i ugnen i ca 8-12 min (beroende på hur din ugn fungerar...det brukar vara olika från ugn till ugn).

Fyllning: Lägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. 
Dela äggen i gulor och vitor. 
Blanda äggulor, färskost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten. 
Värm saften från limen i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt limegelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten under omrörning. 
Lägg jordgubbar på den nu avsvalnade digestivebotten så att de täcker hela formen. Häll i ostblandningen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst tre timmar. Garnera sedan cheesecakeen med jordgubbar och servera med något gott portvin!!


GLAD PÅSK!!!!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

6 kommentarer:

  1. Sara Engströmapril 08, 2012

    Ska prövas! Men du, ska man inte grädda Digestivekexen i 8-12 min istället..?! ;)
    Kram Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det inte så det står i receptet ovan?? Blanda kex med smör och tryck ut i formen och grädda.

      Radera
    2. Anonym; jag råkade skriva fel så det stod att man skulle grädda botten 8-12 cm *s*! Så ska det ju inte vara- det ska ju så klart vara minuter. Det är dock ändrat nu ;)

      Radera
  2. Bra att du sa till Sara! Ändrade receptet så att det stod min istället för cm *s*

    SvaraRadera
  3. Galet gott, den godaste Cheesecaken jag ätit faktiskt...

    SvaraRadera
  4. =) glöm inte uppdatera med topp-gelatinet! <3

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)