St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 12 april 2012

Nationella Lakritsdagen och smaskigt recept!


Ja kära vänner, idag är det ju tydligen Lakritsdagen!! Och det måste ju så klart firas på något sätt så varför inte med ett härligt recept?! I tv4s nyhetsmorgon i morse visade de Annica Triberg presentera sin nya bok Lakrits-en kärleksförklaring i svart, och jag satt så klart spikad framför tvn eftersom jag gärna ville se detta. Dagen till ära så hade hon gjort en härlig lakritspanacotta med hallon och visst låter det farligt gott! Och jag har ju så klart receptet här eftersom jag har fått äran att få ett antal ex av denna härliga bok. Själv ska jag nog ge mig på detta recept i helgen!

Bild från Googles bildsök

Lakritspanacotta med hallon
1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 gelatinblad
2 dl matlagningsyouhurt
2 Kick eller 4-6 mjuka söta lakritskolor
färska hallon
citronmeliss
ev. 1/2 msk lakritspulver

Dela och skrapa ur vanuljstången. Lägg stång och skrap i en liten kastrull med grädde och socker. Koka upp och dra åt sidan.
Blötlägg gelatinbladen i 5 i vattten så det täcker. Krama ur dem och smält dem i den varma grädden. Rör ner youghurten. Vispa slätt och fördela hälften i portionsformar. Ställ i kylen en stund.
Klipp eller hacka lakritskolan i små bitar. Fördela i formarna, men spara lite till dekor. Slå på resten av grädden. Ställ kallt igen att stelna ordentligt.
Servera tillsammans med hallon, resterande lakrits, eventuellt lakritspulver och citronmeliss.
NJUUUUUUUUUUUT!!!!

PS; missade du inslaget i tv4s nyhetsmorgon så kan du se det HÄR

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Jodå, idag är det internationella lakritsdagen min vän! Detta receptet ser jättegott ut.

    Spana gärna in min blogg för ett härligt recept där också, kram!

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)