Ja kära vänner, idag är det ju tydligen Lakritsdagen!! Och det måste ju så klart firas på något sätt så varför inte med ett härligt recept?! I tv4s nyhetsmorgon i morse visade de Annica Triberg presentera sin nya bok Lakrits-en kärleksförklaring i svart, och jag satt så klart spikad framför tvn eftersom jag gärna ville se detta. Dagen till ära så hade hon gjort en härlig lakritspanacotta med hallon och visst låter det farligt gott! Och jag har ju så klart receptet här eftersom jag har fått äran att få ett antal ex av denna härliga bok. Själv ska jag nog ge mig på detta recept i helgen!
Bild från Googles bildsök
Lakritspanacotta med hallon
1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 gelatinblad
2 dl matlagningsyouhurt
2 Kick eller 4-6 mjuka söta lakritskolor
färska hallon
citronmeliss
ev. 1/2 msk lakritspulver
Dela och skrapa ur vanuljstången. Lägg stång och skrap i en liten kastrull med grädde och socker. Koka upp och dra åt sidan.
Blötlägg gelatinbladen i 5 i vattten så det täcker. Krama ur dem och smält dem i den varma grädden. Rör ner youghurten. Vispa slätt och fördela hälften i portionsformar. Ställ i kylen en stund.
Klipp eller hacka lakritskolan i små bitar. Fördela i formarna, men spara lite till dekor. Slå på resten av grädden. Ställ kallt igen att stelna ordentligt.
Servera tillsammans med hallon, resterande lakrits, eventuellt lakritspulver och citronmeliss.
NJUUUUUUUUUUUT!!!!
PS; missade du inslaget i tv4s nyhetsmorgon så kan du se det HÄR!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Jodå, idag är det internationella lakritsdagen min vän! Detta receptet ser jättegott ut.
SvaraRaderaSpana gärna in min blogg för ett härligt recept där också, kram!