Dessa små godingar finns med i Lakritsboken och det är ett av bakverken jag har med där :)
Dessa cupcakes är den perfekta godsaken för lakritsälskaren- salt och söt lakrits som möts i en härlig muffin!!!
Lakritscupcakes med sötlakrits-sirapstopping
125 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl naturell youghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1/2 dl kakao
3 msk lakritspulver
10-15 bitar hårda lakritskarameller, tex Turkisk peppar, grovt krossade
Glasyr:
90 g mjukt smör
7 1/2 dl florsocker
150 g färskost
1 msk söt lakritssirap
svart pastafärg
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och blanda sedan i youghurten. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, salt, kakao och lakritspulver i en separat bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Blanda allt försiktigt och lägg till sist ner det krossade lakritsgodiset.
Ställ ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda dem längst nere i ugnen i ca 20 minuter.
Glasyr:
Vispa smör och florsocker tills glasyren blir en kräm. Rör sedan ner färskosten. Färga glasyren med svart pastafärg och smaksätt med lakritssirap. Spritsa eller bred glasyren på muffinsen.
Njuuuuuuuut!!!!!
Caroline -
http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Mmmmmm!
SvaraRadera