Ja inte nog med att jag testade den underbara mynta/lime-krämen igår, det blev också tid till att testa en härlig chili/chokladfyllning till macaronsen! Eftersom vi hade ett par goda vänner på hemma på middag som är de totala chiliälskarna så ville jag så klart göra något gott som passade dem som handen i handsken. Och dessa var helt klart populära :)
Spicy ChiliGanache
150 g mörkchoklad, i detta fallet Lindt´s chilichoklad, finhackad
1 1/2 färsk röd chili, utan kärnor (för extra smak ta i ca 2 kärnor om ni vill ha lite hetta!!)
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk ljust muscavadosocker
en nypa salt
Gör så här:
Hacka chokladen och chilin fint.
Lägg chokladen tillsammans med chilin i en liten värmetålig skål. Häll grädden och sockret i en liten kastrull och värm tills sockret har lösts upp och grädden börjat koka.
Tillsätt saltet och häll sedan den varma grädden över den hackade chokladen och chilin.
Rör om tills chokladen har smält och låt sedan smeten stå en stund så att den tjocknar något innan användning.
Spritsa på macaronsen och NJUT!!!!!!!!!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Mums, kombon kan väl inte annat än att bli supergod mmm!
SvaraRadera