Ja kära vänner, visst blir man sugen på att bege sig ut när solen strålar vackert från en klarblå himmel? Och sugen på att fika med något extra smarrigt är man väl alltid? JAG är det i alla fall :).
Idag fick det bli en sväng till vännerna Liv och Nisses härliga kolonilott och vad bättre än att avnjuta en god paj och muffins mitt bland all vacker grönska! Eftersom detta var ett litet spontaninfall så hade jag inget färdigt hemma så jag fick helt enkelt slänga ihop lite av det jag hade hemma. Det blev en galet god paj kan jag säga och konstaterar att det här med att slänga ihop lite av det man har ofta gör de bästa fikorna.
Underbara äppel & kanel-muffins! Härligt saftiga och somriga!
Vackra blommor på vännernas kolonilott.
Min lånehund Eddie- han är världens mysigaste vovve och jag är oerhört glad i honom!!
"Man-tager-vad-man-haver-Paj"- Ljuuuuuuuuuuuvligt god! Receptet hittar du längst ner :)
God saft och en smarrig muffin är inte att förakta minsann. Det ska så klart avnjutas i gräset bland alla blommor- då smakar en fika som bäst!
Äpplen stekta i kanel och råsocker innan de stoppas ner i muffinssmeten. Kan faktiskt inte bli så mycket godare än så.
"Man-tager-vad-man-haver-Paj"
Några dl bär eller annan god frukt; jag hade jordgubbar, hallon och blåbär
Flytande honung efter tycke och smak
Vit choklad efter smak och tycke
1/2 lime
Smultäcket:
ca 5 1/2 dl mjöl
5 msk socker
150 g smör (INTE margarin!!!!)
1/2 dl ljus sirap
Börja med att sätta på spisen på 225 grader.
Smöra en pajform och täck botten med bär eller frukt. Jag brukar häva på MYCKET eftersom jag gillar när det blir ett lite tjockare lager av det smarriga.
Strö lite vit choklad över bären, häv på efter tycke och smak. Ringla flytande honung över bären och chokladen, även detta efter tycke och smak. Jag hävde på mycket även där eftersom jag älskar den söta smaken honungen ger.
Blanda samman mjölet, sockret och smöret. Strunta i alla vettiga redskap och blanda istället samman degen med händerna. Ha i lite ljus sirap och blanda lite till tills det blir en smulig massa. Har du svårt att få till smulorna så tar du helt enkelt lite mer mjöl i degen.
Täck bären/frukten med degsmulorna och se till att det täcker hela formen.
Ringla på lite mer honung på toppen av allt det smarriga.
Pressa ut saften ur 1/2 lime över täcket.
In med pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 grader.
Pudra ev över lite florsocker när pajen svalnat av. Servera med vaniljvisp och en god kopp kaffe eller härlig jordgubbssaft.
ÄT OCH NJUUUUUUUUUUUUUUUUUT!!!!!!!!!
Ni ser; enkelt och smidigt!!
Om ni vill ha receptet på äppel/kanelmuffinsen så får ni vänta tills nästa inlägg :). Nu är det dags för middag minsann!
det ser gott ut!
SvaraRaderaSå fina bilder det blev! :-) Och tack så väldans mycket för den undebara pajen och muffinsen! kram <3
SvaraRadera