St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 13 maj 2012

Ren kärlek- Mynta och limemacarons med vit choklad!

Oj mina vänner, jag har nog ätit de godaste macaronsen EVER!!! Får man säga så om sina egna? Jo men det får man väl?? Liiiiiiiite nöjd måste man ju få vara när man lyckas med något eller hur ;)
Till gårdagens middag bestämde jag mig för att göra lite macrons som en enkel godbit till kaffet. Så jag passade på att testa en fyllning jag inte gjort innan. Och jag kan säga att det blev GALET GOD!!!!! Vit choklad med mynta, lime och lite honung. Kan bara inte bli smaskigare!!!
Krämen kan användas till både macarons, glass, cupcakes och har säkerligen fler användningsområden så det räcker och blir över!!!
Ska ni göra någon macaronsfyllning i sommar så är det denna ni ska satsa på!













Lime- och myntakräm

125 g vit choklad
ca 10 blad färsk mynta 
finrivet skal av 1 lime
1 msk nypressad limesaft
2 tsk honung
2 msk vispgrädde

Gör så här:
Bryt chokladen i mindre bitar. Hacka myntan fint. 
Värm försiktigt alla ingredienser till krämen i en liten kastrull på spisen på låg värme. Rör då och då, och dra kastrullen från värmen när chokladen har smält och krämen ser jämt och fin ut. Låt den stelna i kylen i någon timme. Krämen ska bli tillräckligt tjock för att spritsa.

Receptet kommer från Mia Öhrns bok "Macarons cupcakes cakepops och andra söta bakverk". Rekommenderar denna bok varmt då den är fylld med fantastiska recept som man absolut inte får missa om man älskar sötsaker!!!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Jättefina! Låter smarrigt med lime och mynta =)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)