St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 31 augusti 2011

Mindre trevliga kommentarer...

Idag fick jag en ganska otrevlig kommentar här på bloggen skriven av någon vid namn Madeleine.

"Dina bakverk kanske hade mått bra av en liten retusch. Jag tycker allvarligt talat inte att de är särskilt snygga. Men ja, du skriver ju själv att du är en nybörjare. Öva på och lycka till! "

Ja du Madeleine; som sagt...jag har aldrig utgivit mig för att vara ett proffs. Men du, om du tycker att de är fula så behöver du ju faktiskt inte titta på bloggen. Vad tragiskt det är med bittra, missunsamma människor som dig. Du har aldrig funderat på att jag gör det för att jag tycker det är fruktansvärt roligt? Man brukar säga "om man inte har något trevligt att säga, behöver man inte säga något alls". Det kanske du bör lära dig av? 
Självklart har även du rätt till din åsikt, men du kanske är en sån som hellre sårar än lyfter någon. Men vet du vad? Karma is a bitch...sånt slår alltid tillbaks på en själv. 
Tårtor kan man alltid bli bättre på. En dålig personlighet får man dras med hela sitt liv.

Tjingeling!



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Retusch versus inte retusch....

Jag har då och då fått frågan om jag retuscherar mina bilder här på bloggen. Svaret är NEJ. Jag ser faktiskt ingen anledning att göra det. När jag tittar runt på många andra bloggar, ingen nämnd ingen glömd, så är det en del som överretuscherar sina bilder (vill tillägga att detta är MIN åsikt men smaken är ju som bekant som baken-delad...) så att de nästintill förstörs. Jag tycker att det är mer sanningsenligt att låta bli att retuschera bilderna, what you see is what you get liksom. Det ni ser här på bloggen är så tårtorna ser ut. De har skavanker och är ibland ojämna. Jag vill inte utgöra mig för att vara ett proffs på något sätt. Jag har fortfarande lååååååång väg mot det som är mitt mål. Men för varje tårta lär jag mig. För varje tårta blir jag bättre. Jag är oerhört långt ifrån så duktig som jag vill vara och tänker bli. 
Jag vill INTE ge er en falsk bild av hur något ser ut. Då och då lånar jag bilder från någon annan som tagit bilder på det jag gör. Detta för att jag inte är någon expert på detta med kameror och för att det finns andra som kan göra rättvisa vad gäller färger och former på bakverken. 

Min man är kunnig i det där med retusch då han själv jobbar med ett mycket skapande jobb. Han tog därför en av mina bilder som jag tagit själv och retuscherade på dem. Jag tänkte därför visa er skillnaden:

Den till vänster är min egen bild, den till höger är den retuscherade. Ser ni skillnaden? Den till höger är ljusare och har klarare färger och bakgrunden är vitare. Visst, det blir snyggt och rent. Men det är inte verkligheten.

Jag säger inte att det är fel att retuschera. Men JAG vill inte visa er något som inte är riktigt. Det ni ser på bloggen är så det ser ut. Med skavanker och stundvis lite snett och vint. Förhoppningsvis kommer även jag få tårtorna perfekta en dag. Och då ska jag fortfarande visa dem UTAN retusch!!!

Det finns mycket man kan göra, här är ett exempel till där det verkligen syns skillnad:

Den vänstra är den riktiga och som ni ser så är det stoooor skillnad.

Det hade säkert lyft mina tårtor och annat som jag gör att retuschera dem. Men då förlorar jag en del av mig själv. 

Så nu vet ni mina vänner. Ge gärna era åsikter om vad ni tycker, det är alltid roligt att veta hur andra ställer sig till det :). 
Och återigen; jag kritiserar inte någon annan för att de retuscherar. Var och en bestämmer själva vad de vill göra!!! 



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

tisdag 30 augusti 2011

Jag måste bara få visa er dessa fantastiska bilder!

Jag måste bara få visa er dessa makalöst vackra bilder som min oerhört duktiga vän Marika tagit. Eftersom jag inte är så haj med kameran (tja, nu KAN jag ju inte ens ta bilder eftersom jag tappat den i golvet...) så bad jag henne fota min cakedummie så att jag skulle få vackra och proffsiga bilder på den. Och jag kan inte säga annat än att jag är oerhört imponerad av hur duktig hon är. En av dessa bilder kommer jag göra en tavla av och hänga upp här hemma. Och när jag skaffar min första egna lokal så hoppas jag innerligt att Marika vill ta fler bilder av mina tårtor så att jag kan göra tavlor av dem som ska pryda väggarna där! Hon är inte bara duktig på inredning denna kvinna, hon är galet duktig med kameran också!!!!









Det är lite skillnad på bilder när någon som vet vad de gör står bakom kameran! 

STORT TACK MARIKA "INREDNINGSFRUN" FÖR ATT DU VARIT SÅ SNÄLL OCH TAGIT DESSA UNDERBARA BILDER, DU ÄR GULD VÄRD!!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Juventusloggan och dags att tejpa armarna längst med kroppen?

Ja vad ska man säga...
Olyckan fortsätter på löpande band verkar det som. Idag när jag skulle plåta en tårtdekoration jag gjorde igår, så skulle jag sedvanligt ta tag i kameran för att ta några bilder. Till min stora förskräckelse hade axelbandet till kameran fastat i ett av handtagen på köksluckorna och jag tappade greppet på den. Kameran åkte i golvet och när jag skulle klicka av ett kort så sa det knä...........................pp. Jaha, det var bara det som fattades. Ljusstakar som går sönder kan jag ta men att kameran, som jag använder HELA TIDEN går sönder, gör mig väldigt bedrövad. Så nu får jag låna makens jobbkamera så jag har något att ta bilder med. Det är nog banne mig dags att tejpa armarna längst med kroppen och inte röra något mer. Usch och fy vad trött jag blir. 
Undrar hur många mer saker som ska gå sönder? Det verkar gått troll i detta med sönderslagna saker nu.
Jaja, det löser sig sa han som sket i vasken. 

Anyway, jag fick ett mail igår från en lite smått desperat tjej som höll på att göra tårta till sin pojkvän som fyller år. Hon försökte få till Juventusloggan men hade varken svart färg eller material till att göra den. Klart man vill hjälpa till så det fick bli till att lite snabbt ge sig på att försöka göra den. För att ha så kort tid på sig så blev den helt ok. Tyvärr saknas stjärnorna på toppen på den fast jag faktiskt hade gjort den. Dessvärre pajade jag kameran innan jag hann fota loggan med stjärnorna på så detta är enda bilden jag kan visa:


Man får vara glad för det lilla.


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inspiration; vackra tårtor från "Just Cake"!

Min vän Alvida, som jag dör övrigt lärde känna för en sisådär femton år sedan när vi jobbade som Au Pairer i Usa, skickade denna länken till mig. Nyfiken som jag är så gick jag så klart in och tittade. Oj, vilka vackra tårtor!!! Man kan lätt säga att amerikanarna har kommit liiiiiiiiiite längre än oss svenskar gällande det där med tårtor! Kolla in dessa: 











Gå in och titta på denna fantastiska sida för att se fler otroliga skapelser!! För att komma dit så klickar du HÄR!! Jag kan starkt rekommendera att gå in på fliken "portfolio" och klicka vidare till "celebration cakes". Herre jösses säger jag bara, dessa tårtor MÅSTE SES!!!

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

måndag 29 augusti 2011

Recept på en ljuvligt god citroncheesecake, denna får ni inte missa!!

Ja denna får ni verkligen inte missa att göra för jösses vad god den var!! Jag är som sagt inget cheesecakefan men denna lockade mig verkligen och det var lön för mödan när man tog första tuggan......ååååååååååååå!
Självklart vill jag dela med mig till er kära läsare, av detta underbara recept. Så sätt igång och baka!!!


Citroncheesecake med lakritstopping

Botten:
125 g hasselnötter eller 200 g digestivekex
1/2 dl socker
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk lakritspulver
75 g rumstempererat smör

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg 
400 g färskost
2 dl cremé fraiche
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 stora citroner, rivet skal och saft

Lakritsglasyr:
3/4 dl grädde
3/4 dl vatten
3/4 dl socker
2 msk kakao
3 1/2 msk lakritspasta

Gör så här:
Botten: Värm ugnen till 175 grader. Hacka nötterna grovt (använder du Digestivekex så krossa dem). Blanda nötter (alt. digestivekex), socker, vetemjöl och lakrits i en bunke. Rör ner smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Tryck ut smeten i formen och jämna till ytan.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt botten svalna.

Fyllning: Lägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, créme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten. Värm saften av två citroner i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt citrongelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten under omrörning.

Häll blandningen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst 3 timmar.

Lakritsglasyr: Blanda ingredienserna till glasyren och koka ihop den under omrörning tills den tjocknar, ca 15 minuter. Vill du ha den rinnigare så låter du den koka i 10 minuter.

Låt svalna men inte stelna. Ta ur cheesecaken ur formen och stryk försiktigt ut lakritsglasyren. Ställ kallt fram till servering. Dekorera med något trevligt som tex engelsk lakritsglasyr!

Avnjutes med fördel tillsammans med ett gott portvin!!!

Baka och njut!!!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Världens godaste citroncheesecake, ren och skär njutning!

Jag är inget fan av cheesecake men denna blev jag så sugen på att göra för den lät så oerhört god. Och jag blev inte besviken, för jösses så smaskig den var! En härligt fräsch smak av citron och en läcker smak av choklad/lakrits i toppingen. 
Den är lite omständig att göra och det blir många bunkar framme i köket men den är helt klart värd att lägga tid på. Jag har dock ändrat lite i receptet för att få det som jag vill men det är ju en smaksak, skriver dock ut originalreceptet samt de ändringar jag själv gjorde. Nästa gång jag gör den kommer jag nog byta ut hasselnötterna mot tex pistage, men det är mest för att jag själv inte är så förtjust i hasselnötter. Man tager vad man haver sa Kajsa Varg!






Ooooooooooo sååååååååå gooooooooood!!!!!!

Receptet kommer under kvällen!!! 

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Recept på underbara lakritscupcakes!

Jag vill ju självklart dela med mig av dessa smarriga cupcakes så här får ni en chans att göra dem ni med. Och de är klart värda jobbet!! Here we go:

Bild lånad från Inredningsfrun.

Lakritscupcakes

10-12 st

125 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl naturell youghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1/2 dl kakao
3 msk lakritspulver
10-15 bitar turkisk peppar, grovt krossade (turkisk peppar är en sorts lakritsgodis)

Glasyr
90 g mjukt smör
7.5 dl florsocker
150 g färskost
svart karamellfärg
1 msk sötlakritssirap

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan youghurt. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, salt, kakao, och lakritspulver i en separat bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen i blandningen ägg/smör/socker. Blanda allt försiktigt och lägg till sist ner det krossade lakritsgodiset.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
Grädda dem längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter.
Glasyr: Vispa smör och florsocker tills det blir en kräm. Rör sedan ner färskosten. Färga glasyren med svart hushållsfärg/pastafärg. Spritsa eller bred ut glasyren på muffinsen. Dekorera efter smak!

PS; Ett tips är att fylla dessa cupcakes med hallon eller björnbär. Det blandar sig perfekt med smaken av lakrits!!

Dekorationerna till cupcakesen är gjorda av sugarpaste. Silverpärlorna är sockerpärlor. Samtliga dekorationer är ätbara.





Samtliga bilder kommer från Inredningsfruns fina blogg som du hittar HÄR!





Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

söndag 28 augusti 2011

About the book!!

Har märkt att många av er är nyfikna på vad det är för bok St Heaven Street har bakat till :). Då därför tänkte jag stilla er nyfikenhet lite och berätta om den!!

Författarinnan till denna bok heter Annica Triberg och hon är en mycket duktig skribent som tidigare varit chefsredaktör på tidningen Gourmet. Hon är journalist i grunden men jobbar nu som författare och hon har skrivit ett trettiotal böcker varav många med gastronomisk anknytning.
Hon har tidigare skrivit böcker som:

Kan varmt rekommendera denna underbara bok! När jag läste den var det som att gå tillbaks till barndomen, ooooo så mycket härligt godis det fanns då!!! Det är verkligen en rolig nostalgitripp!!




Denna gången skriver Annica om Lakrits och det kommer vara många härliga recept på mat, bakverk, marmelader, drycker mm som innehåller just detta!
Och så klart mina bakverk, wiiiihoooooo!!!
Alla vackra bilder i böckerna står Albert Håkansson för. Han har tidigare arbetat som frilansande fotograf för flertalet tidskrifter, förlag och reklambyråer. Annica och Albert är också gifta och har samarbetat med många böcker!!

Världens charmigaste par; Albert Håkansson och Annica Triberg!

Albert i full gång med att plåta smaskiga lakritscupcakes!

Annica fixar till och Albert förbereder inför att fota cupcakes.


Tack för en väldigt trevlig dag Annica och Albert!!

PS; boken kommer att komma ut lagom till jul!!! Då kommer det så klart en tävling där man kan vinna denna härliga bok :D



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping