St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 2 april 2014

Ljuvliga fyllningar till söta Macarons!



Jag har ju blivit ett riktigt stort fan av Macarons. Dessa små underbart goda bakverk pryder numera många fikabord. De går att göra i många färger och smaker, de går att pynta hur man vill och de blir ju så oändligt fina att både titta på samt goda att äta! Men givetvis vill man ju fylla dem med något smarrigt och då kanske någon av dessa fyllningar kan passa bra!

Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. 
Vispa smeten tills den är jämn och fin. Spritsa eller klicka ut den.

TIPS: Du kan göra mycket med smörkrämen som tex färga den och blanda i någon god essens. Jag är barnsligt förtjust i Passionsfrukt så jag blandar gärna i sådan essens i min fyllning. Melon är också himmelskt gott! Blanda i några droppar av det du själv tycker bäst om så är det bara till att äta och njuta!!!
Eller varför inte smaksätta med färska bär?


Hallonsmörkrämsfyllning
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 msk hallonsylt

Gör så här:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Blanda sedan i hallonsylten. Spritsa eller bred på Macaronsen.


Nutellasmörkräm
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2msk nutella
1 msk kakao

Gör så här:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Tillsätt nutellan och kakaon och rör om till en jämn smet. Spritsa eller bred på Macaronsen.


Citronfyllning
50 g florsocker
50 g lemoncurd
150 g smör, mjukt
150 g naturell färskost
2 citroner, det gula av skalet rivet

Vispa ihop samtliga ingredienser, fyll i spritspåse.


Cocosfyllning
2 dl vispgrädde
150g vit choklad
ca 90 g riven kokos

Gör så här:
Koka upp grädden.
Bryt ned chokladen och rör till en jämn och slät kräm, tillsätt sedan kokosen.
Låt krämen stelna ca 1 timme i kylen. Spritsa eller klicka ut krämen på Macaronsen.


Nutellafrosting 
2/3 burk nutella
ca 200 g philadelphia eller annan färskost
ca 1/2 dl florsocker

Gör så här:
Blanda ihop allt till en smet och spritsa eller klicka ut den på Macaronsen.

Kolakräm
1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
100 g choklad, i bitar
ca 3 dl florsocker

Gör så här:
Koka samman mjölk, grädde, socker och smör till en kräm, i ca 10 min.
Ta av plattan och rör ned chokladen.
Ställ krämen åt sidan för att svalna en stund, tillsätt sedan florsockret och rör till en kolakräm.


Nötnougatfyllning
100 philadelphiaost
75 g smör
6 msk nötnougat på burk
ev florsocker

Gör så här:
Blanda i alla ingredienser förutom florsockret i en skål och vispa till en jämn smet. 

Tillsätt florsocker efter smak eller om krämen känns för lös.



Limecurd
1 vaniljstång
1 dl pressad lime 
3 äggulor
1 ägg
2 dl strösocker
100 g smör, rumstempererat
2 tsk limeskal

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut alla frön. Blanda limesaften med äggulor, ägg, socker och vaniljfrön i en kastrull.

Sjud curden under konstant vispning. Vispa kraftigt tills krämen tjocknar ca 5-7 minuter.

Skär smöret i mindre bitar och vispa ner det i omgångar i curden. Sila sedan curden genom en finmaskig sil. Låt svalna i kylen. Rör ner limeskalet.

Lemoncurd
3 citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

Gör så här:
Tvätta citronerna och torka dem. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan vätskan.

Blanda ut maizena med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.

Vispa samman de två äggen och de två äggulorna och rör ner dem i vätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.

Häll över curden i en ren glasburk och låt den svalna.


Spicy Chiliganasch
150 g mörkchoklad, i detta fallet Lindt´s chilichoklad, finhackad
1 1/2 färsk röd chili, utan kärnor (för extra smak ta i ca 2 kärnor om ni vill ha lite hetta!!)
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk ljust muscavadosocker
en nypa salt

Gör så här:
Hacka chokladen och chilin fint.

Lägg chokladen tillsammans med chilin i en liten värmetålig skål. Häll grädden och sockret i en liten kastrull och värm tills sockret har lösts upp och grädden börjat koka.

Tillsätt saltet och häll sedan den varma grädden över den hackade chokladen och chilin.

Rör om tills chokladen har smält och låt sedan smeten stå en stund så att den tjocknar något innan användning.

Spritsa på macaronsen och NJUT!!!!!!!!!


Lime- och myntakräm
125 g vit choklad
ca 10 blad färsk mynta 
finrivet skal av 1 lime
1 msk nypressad limesaft
2 tsk honung
2 msk vispgrädde

Gör så här:
Bryt chokladen i mindre bitar. Hacka myntan fint. 

Värm försiktigt alla ingredienser till krämen i en liten kastrull på spisen på låg värme. Rör då och då, och dra kastrullen från värmen när chokladen har smält och krämen ser jämt och fin ut. Låt den stelna i kylen i någon timme. Krämen ska bli tillräckligt tjock för att spritsa.



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)