St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 19 april 2014

GLAD PÅSK!

Ja kära vänner, jag vill önska er en riktigt GLAD PÅSK och hoppas ni får vila upp er ordentligt i helgen!
Själv ska jag för ovanlighetens skull vila mig lite i helgen och försöka få lite ny energi!

Tårtan är gjord på vanliljbotten, fylld med passionsfruktsmousse och vit chokladmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan. Blommorna är gjorda i sugarpaste, övriga dekorationer med marsipan. 
Äggen är dragerade chokladägg.

Vill du lära dig att göra påskliljorna så hittar du STEG-FÖR-STEG om du klickar HÄR.
Recept på tårtbotten hittar du HÄR.


Passionsfruktsmousse
4 passionsfrukter
3 dl grädde 
2 msk grädde
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet i en kastrull tillsammans med sockret. 
Koka upp fruktköttet, ta av det från plattan och låt svalna lite men ej helt. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i fruktköttet. Rör om så det blandas ordentligt.
Vispa upp grädden (ej för hårt). När fruktmoset svalnat HELT vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. Låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.

Vit chokladmousse
100 g vit choklad
2,5 dl grädde
1/2 gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resten. Hacka chokladen fint och häll sedan över den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det är smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)