Ja kära vänner, jag vill önska er en riktigt GLAD PÅSK och hoppas ni får vila upp er ordentligt i helgen!
Själv ska jag för ovanlighetens skull vila mig lite i helgen och försöka få lite ny energi!
Tårtan är gjord på vanliljbotten, fylld med passionsfruktsmousse och vit chokladmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan. Blommorna är gjorda i sugarpaste, övriga dekorationer med marsipan.
Äggen är dragerade chokladägg.
Vill du lära dig att göra påskliljorna så hittar du STEG-FÖR-STEG om du klickar HÄR.
Recept på tårtbotten hittar du HÄR.
Passionsfruktsmousse
4 passionsfrukter
3 dl grädde
2 msk grädde
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet i en kastrull tillsammans med sockret.
Koka upp fruktköttet, ta av det från plattan och låt svalna lite men ej helt. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i fruktköttet. Rör om så det blandas ordentligt.
Vispa upp grädden (ej för hårt). När fruktmoset svalnat HELT vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. Låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
2,5 dl grädde
1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resten. Hacka chokladen fint och häll sedan över den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det är smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)