St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 27 april 2014

Fångarna på fortet-tårta!

Ja kära vänner, det bidde ännu en tårta denna helg. Denna gången en variant jag inte gjort tidigare och som var en liten utmaning.
Temat var tv-serien Fångarna på fortet då femårige Achilles är helt tokig i det. Efter mycket klurande och funderande så beslöt jag mig för att göra tårtan i samma form som Fort Boyard, dvs ovalt. Inte helt lätt kan jag avslöja! Det som ser enkelt ut kan ibland vara betydligt svårare än man tror och det tog lite tid innan jag räknat ut hur jag skulle få den jämn och fin eftersom jag sammanfogat utskurna bitar av flera tårtbottnar. Men, det gick till slut!
Tårtan är täckt med marsipan och även tornet är gjort i detsamma. Resterande dekorationer är gjorda i sugarpaste.

Dekorationerna gjorde jag utefter saker som passar in på temat. Som tex Gunde Svans skallande "skynda, skynda" och "hitta femte nyckeln". Nycklarna måste så klart vara med eftersom det är de fångarna letar efter. 

Tårtan är gjord på vaniljbottnar och fylld med passionsfruktsmousse och hallonmousse.Grattis Achilles!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)