Melonbiskvier
Biskvier:
250 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 äggvitor
Riv mandelmassan. Rör ihop allt och spritsa ut 20 st rundlar.
Smörkräm:
2 äggvitor
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
250 gram rumsvarmt smör
125 g vit choklad
grön karamellfärg
melonessens. ca 25 droppar
150 g vit choklad till garnering.
Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och salt i en rostfri bunke. Rör tills sockret löst sig.
Vispa med elvisp till maräng över vattenbad till 65 grader.
Ta av från värmen och vispa marängen helt kall.
Klicka i smöret lite i taget, tillsätt essens och färg.
Vispa luftigt i 15 minuter.
Smält chokladen och låt svalna. Rör ner i smeten.
Bred ut eller spritsa på bottnarna.
Låt stelna i kyl eller frys.
Temperera chokladen till garneringen. Dvs smält 1/3 av chokladen och rör ned resten av den finhackade chokladen tills den smält. Låt svalna lite.
Doppa biskvierna. Dekorera med lite vackert färgat strössel eller sockerpärlor.
Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)