St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 18 december 2014

Vackert till julens bord- Kanderade äpplen!Ja kära vänner, vissa saker sänder ju julkänsla bara man ser på dem. Kanderade äpplen är en sådan sak i mitt tycke. Jag har under varje julmarknad köpt ett sådant till min dotter och har även gjort själv. En enkel och rolig godsak som dessutom är oerhört vacker där den står.
Sådana här kommer absolut pryda mitt julbord i år!

Kanderade äpplen

8 st röda äpplen
5.5 dl strösocker
2 dl vatten
250 g glykos
3 droppar ättika
blompinnar till äpplena
pistagenötter, hasselnötter, cocos eller strössel till garnering
ev någon droppe karamellfärg om du vill ha sockret färgat

Blanda alla ingredienserna utom äpplena i en kastrull.
Sjud tills det fått en ljusbrun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
Stick en blompinne i varje äpple och doppa dem hastigt i karamellen. 
Antingen så behåller du dem som de är eller så kan du rulla dem i hackade nötter, strössel eller cocos. Eller varför inte doppa halva äpplet i vit eller mörk choklad?


PS; du vet väl att Stheavenstreet även finns på Facebook? Häng med där för att ta del av härliga bilder, inspiration, tävlingar och mycket annat! Sidan hittar du HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)