St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 17 december 2014

Hemmagjorda Dumleklubbor! Bättre en originalet!

Ja kära vänner, när man var liten smaskade man ju ofta på de goda Dumleklubborna och jag skulle kunna misstänka att det var och är ett ganska vanligt inslag i godispåsen under julgransraskningen.
Men visste ni att dessa klubbor är väldigt enkla att göra själv? Och de blir dessutom farligt goda!
Det tar inte lång tid att göra dem och för att göra dem lite annorlunda än originalen så kan man använda silikonformar i olika formar. Jag fick en söt form av min väninna och beslöt mig för att testa den till detta ändamål. Och ni ser ju hur härliga de blev!
Just denna form finns på TGR och i formen ingår det även klubbpinnar. Oerhört behändigt och kan användas även till tex chokladklubbor. Formarna är väldigt enkla att använda och det är lätt att få ut klubban och lika lätt att få formen ren. Så ett tips är helt klart att investera i dessa formar (som för övrigt inte kostar många kronor)!

Hemmagjorda Dumleklubbor

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
ca 100 gram smält mjölkchoklad eller choklad av eget val.
Vill du smaksätta kolan så kan du använda tex saffran, kanel, lakritspulver.

Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och sirap i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda till 125 grader. Här är det bra att använda en sockertermometer eller dylikt då gradantalet är väsentligt för konsistensen på kolan. Den ska ju vara så där härligt seg och helst inte stenhård.
När smeten är 125 grader så tar du av kastrullen från plattan och rör ner smöret tills det är helt smält och har blandats med kolan. 
Jag använde mig av söta blomformade silikonformar som jag hällde smeten i. Det går dock lika bra att hälla ut kolan i en bakplåtspappersklädd form ca 20x20 cm. Gör du det sistnämnda och vill göra klubbor så stick ner pinnarna innan kolan stelnat, annars är det svårt att få dem att fästa! 

Låt kolan stelna.

Använder du silikonform så är det bara till att trycka ut klubban ur formen, det går lätt och smidigt.
Har du hällt kolan i en form så klipper du eller skär till bitarna såsom du vill ha dem. 

Smält chokladen över vattenbad. Doppa klubborna i chokladen och låt dem rinna av ordentligt. Lägg dem sedan på bakplåtspapper i kylen för att stelna. Du kan även ställa klubborna med pinnarna neråt i ett glas med socker så står de stadigt.
Förvara klubborna svalt i en burk med tätslutande lock.
PS; du kan så klart piffa till klubborna lite extra genom att pynta dem med strössel, lite lakritspulver, krossad polkagris eller något annat smarrigt. Detta gör du i så fall INNAN chokladen stelnat!
Lägg gärna klubborna i en cellofanpåse med ett vackert band runt och ge sedan bort som trevlig present!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)