St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 8 december 2014

Det där med hur tiden fullkomligt flyger iväg!!

Ja kära vänner, man kan lätt säga att tiden fullkomligt flyger iväg! Det har varit lite inlägg här på bloggen senaste tiden då det varit flertalet andra projekt som tagit min tid. MEN, de har varit oerhört roliga och detta året, som börjar lida mot sitt slut, har varit enormt händelserikt. Radioinspelningar, bokprojekt, mängder av bakning och sist men inte minst ett roligt jobb för en av stadens köpcenter. Mer om det sistnämnda kommer i nästa inlägg där ni får lite bilder och förklaring på vad jag pysslat med.

Och några tårtor har så klart hunnits med. Dessa två tårtor var roliga att göra och jag fick fria händer vilket alltid är kul. Först ut är Mumintrollen och lilla My som har julbak på gång. My är dock mest busig och hjälper inte så mycket till med pepparkakorna, hon äter istället upp dem! 
Tårtan är gjord på vaniljbotten, fylld med hallonmousse och mjölkchokladmousse. Den är täckt med marsipan och alla dekorationer är gjorda av sugarpaste. Vill du lära dig hur man modellerar Mumintrollet så hittar du det HÄR
Blixten McQueen är väldigt poppis och förekommer ofta på barntårtor. Jag har gjort honom i ett antal olika varianter. Denna gången passade jag på att testa något nytt som egentligen borde göras med en airbrush, men eftersom jag inte har någon sådan så får man helt enkelt se till att hitta alternativa sätt. Jag ville testa att göra en tonad himmel som bakgrund så jag testade att använda en make-up svamp för att få till själva toningen. Tycker det lyckades bra måste jag säga. Det är vanlig pastafärg som jag spätt ut med någon droppe alkohol och sedan blandat ordentligt. Enkelt och smidigt!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)