St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 21 september 2014

Nicke Nyfiken sitter på sitt moln!

Ja kära vänner, då var det dags för ännu en tårta. Denna gången med söta Nicke Nyfiken. Han fick alldeles för många ballonger så han steg till skyn och fick sitta och dingla med fötterna på sitt lilla moln!

Tårtan är gjord på vaniljbotten och fylld med hallonmousse och skogsbärsmousse. Den är täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda av sugarpaste.

Vill du lära dig hur man gör en söt apa som tårtdekoration så kan du kolla HÄR där det finns en tutorial på grunden på den.

Recepten på mousserna hittar du längre ner i inlägget.



Hallonmousse

250 g hallon, frysta
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
ev. 2-3 msk socker (om du vill ha en sötare mousse)

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp hallonen tillsammans med en skvätt vatten. Låt dem koka tills de blir mos. 
Ta av dem från värmen.
Lyft upp gelatinbladen lägg dem i hallonmoset. Rör om tills de har smälts och blandats i moset.
Vispa grädden.
När hallonmoset svalnat helt så vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. 
Ställ i kylskåp i ca 3-4 timmar.

Skogsbärsmousse:
225 blandade bär; hallon, blåbär, björnbär
3 dl grädde
3 gelatinblad
2 tsk vaniljsocker
ca 3 msk socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp bären tillsammans med vaniljsocker och socker. Ta av dem från plattan och låt dem svalna något.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i bärmoset. Rör runt lite så att de smälter och blandas runt.
Vispa grädden.
När bärmoset svalnat helt vänder du i det i den vispade grädden. Blanda ordentligt.
Låt stå i kylskåp i några timmar tills dess att moussen stelnat.







PS; du vet väl att Stheavenstreet även finns på Facebook? Där kan du ta del av både tävlingar, steg-för-steg och annat kul. Klicka HÄR så hittar du dit!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)