St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 25 augusti 2014

Steg-för-steg Nalle! Tutorial Teddybear!

Så kära vänner, då har jag skapat ännu ett steg-för-steg till er. Denna gången på en söt liten nalle som passar bra på barntårtan!





Du behöver:
-brun sugarpaste el marsipan
-liten bit rosa sp/marsipan
-liten bit beige sp/marsipan
-vääääääääldigt liten bit mörkbrun sp/marsipan

Börja med den bruna sp/marsipanen. Gör delar som på bilden ovan. Lite längre ner i inlägget kan du se hur man gör formen på nallens ben.
Huvud och kropp ska vara samma storlek.

Stick i en klubbpinne (grillpinne eller spaghetti kan även användas) i den delen som ska vara nallens kropp. Pinnen gör att figuren står stadigt och behåller sin form.
Glöm dock inte att informera att pinnen sitter där till de som äter tårtan. Barn vill gärna äta figurerna så det är viktigt att informera så att de ej får den i halsen!!!

Skär en skåra mitt över figuren.

Rulla ut en bit sp. Denna ska vara benen på nallen. Dela biten i två jämnstora delar.

Ställ biten upp och med hjälp av tumme och pekfinger så trycker du den nedre biten nedåt så att en liten fot formas. Ungefär som en upp och nedvänd svamp.


Använd lämpligt verktyg och tryck till lite ovanför själva foten på benet. Bilden är upp och ner!!

Så här ser benen ut när formen är klar.

Använd lämpligt verktyg och skär av den övre delen av varje ben som på bilden ovan. Detta för att benen ska fästa bättre mot nallens kropp samt att figuren får en finare form.

Fäst benen mot nallens kropp. Pensla lite vatten på snittytorna (alltså den ytan som ska fästas mot kroppen) så fäster det bättre.
Rulla två mindre bollar av rosa sp, platta ut dem och fäst dem på undersidan av nallens tassar.

Nu ska du göra huvudet på nallen. 
Börja med att rulla en boll lika stor som nallens kropp. Skär en skåra i mitten av bollen.

Rulla en mindre boll av beige sp/marsipan. Platta till den något och forma den så att den är aningen spetsigare uppåt.

Skåra även denna delen.

Rulla en väldigt liten boll av mörkbrun sp och fäst den sedan på toppen av den beiga delen.

Använd lämpligt verktyg och gör en liten mun på nallen.

Använd livsmedelspenna och gör två ögon. Du kan även göra mindre bollar av svart sp som du sedan fäster.

Rulla en boll av den bruna spn/marsipanen, dessa ska vara nallens öron. Platta ut dem.
Rulla sedan en boll av rosa sp. Denna ska vara snäppet mindre än de bruna. Platta ut den och fäst den på den bruna delen.

Dela biten på mitten.

Pensla lite vatten på den plana ytan av halvcirklarna. Fäst dem sedan med den platta sidan ner mot nallens huvud. 
Låt torka lite innan du fäster nallens huvud på klubbpinnen.

Så, nu är din dekoration färdig! 

Lycka till med skapandet :)


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Du är så otroligt duktig! :) Jag blir jätte inspirerad :) vad använder du för sorts sockerpasta?

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)