Ja kära vänner, då var sommarens sista program av "Menys söta sommar" sänt. Och det är helt klart med vemod i hjärtat måste jag säga. Det har varit en otroligt rolig sommar och att få jobba med Annica Triberg har varit en ära.
Vi har hunnit med mängder med godsaker, både inom mat och bakning. Om du vill lyssna på våra program så hittar du dem HÄR.
Bara för att nämna några saker vi hunnit med:
-Baklava, glass, chokladtårta med jordgubbsgömma, Rödklöverpesto, Gurk- och avacadosoppa, sju sorters kakor, Falafel, Rawfoodcheesecake och mycket mer. Vill du spana in vad mer vi har gjort så hittar du det på www.sverigesradio.se/meny
Där finns även recepten på alla bakverk och alla maträtter som vi bakat och tillagat i Annicas härliga kök!
Mitt sista bidrag till programmet var bland annat denna ljuvliga mjuka äppelkaka med Dulce de Leche. En klar favorit och dessutom enkel att göra.
Pampas Delis Dulce de Leche är från och med nu MIN favorit bland kolakrämer, utan tvekan! Med sin krämiga och lena konsistens förförde den mig från första smakprovet och jag kan med lätthet säga att jag från och med nu ALLTID kommer se till att ha en burk hemma! För lika god som den är att äta direkt ur burken, ja lika god är den att använda i bakverk.
Och inte nog med att den är god; du som köper den underbara Dulce de Leche- är också via ditt köp med och stödjer Hungerprojektet! Bara det gör köpet väl värt!
Är du nyfiken på Pampas Deli? Då kan du läsa mer HÄR.
Saftig
äppelkaka med Dulce de Leche
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjölk
4 msk smält smör
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 msk mald kanel
1/2 dl socker
6 medelstora äpplen
Ca 1-2 dl Dulche de Leche (karamelliserad mjölk)
Gör så här:
Börja med att skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda ägg och socker i en skål. Blanda sedan ner mjölken och det
smälta smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör om
med en gaffel så att de torra ingredienserna blandas ordentligt.
Häll i äggsmeten i mjölblandningen och rör om ordentligt för hand
med en ballongvisp.
Blanda sedan socker och kanel i en påse eller i en bunke. Lägg i
äppelklyftorna i påsen, några i taget, och skaka om så de täcks av pulvret.
Klä en långpanna (eller en mindre form om du önskar en högre
kaka), med bakplåtspapper.
Häll i smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna antingen i
rader eller varför inte i ett fint mönster?!
Micra Dulce de Lechen några sekunder tills den blir lösare i sin
form. Ringla den sedan över hela kakan.
Strö över lite pärlsocker över kakan.
Grädda kakan på 175 grader mitt i ugnen i ca 25 min (om du har den
i vanlig långpanna). Använder du en mindre form så ökar du tiden i ugnen. Min
brukar få stå inne i ca 35 minuter men tiden kan variera då ugnar kan funka
lite olika. Håll därför koll på kakan så att den inte blir bränd.
Testa med en sticka då och då för att se om äpplena är mjuka. När
de är mjuka och kakan är vackert gyllenbrun tar du ut den.
Servera ljummen med glass eller vaniljsås- MUMS för själen!!!!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Detta ska prövas. Absolut!
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Ah! Låter ju ljuvligt gott, äppelkaka är mums, dulche de leche sagolikt. Ska definitivt provas, tack!
SvaraRadera