St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 30 september 2012

Ett dessertbord i miniatyr!

 Ja kära vänner, jag lyckades få ihop ett litet dessertbord i alla fall! Fast utan tårta denna gången. Men å andra sidan; vem behöver tårta när det finns så mycket annat smaskigt?! Denna gången fick det bli Äpple- och björnbärskaka, Kladdkakecupcakes, Hallongrottor, Nutellamacarons och Hallonsyltmacarons samt Jockes hembakta bullar. Inte fy skam det inte!! Och så lyckades jag få tag på vad som antagligen är säsongens sista hallon *snyft*, sååååååååå goda! 
Och vad är ett dessertbord utan lite mumsigt godis? Kan lova att det var uppskattat av "barnen" som gladeligen tuggade i sig allt gottis!







I loooooooooooooove Nutella! Kan sleva i mig direkt ur burken, inga problem. Galet gott att ha även i macarons!





Några större dekorationer var det inte tal om, men jag säger som Kajsa Varg; "man tager vad man haver"!


Yum Yum!



Macarons med Hallon- och granatäpplesylt!


Detta var det första i bakväg liksom i dekorationsväg som jag gjort på mycket länge. Det känns skönt att äntligen ha fått tillbaka lite lust med att skapa, den har varit borta under en längre tid. Det kommer nog ta sin lilla tid att komma tillbaks men så är det ibland i livet. Jag tar helt enkelt en dag i sänder men njuter desto mer när lusten att skapa verkligen infinner sig!
Hoppas ni haft en härlig helg kära läsare och att ni hittar något trevligt bland alla bilder här på bloggen :)




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

14 kommentarer:

  1. Ååh vilket härligt dessertbord :) Jättefint! Kul att du är tillbaka igen, har saknat dig:) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Vicki! Det värmer att höra! Stor kram till dig!!

      Radera
  2. åh de här ser riktigt gott ut och va fint du lyckades få till det.Hur orkade du egentligen baka så mycket när du är gravid,imponerande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! Jag har bakat lite i omgångar, orken finns inte att göra allt på en gång även om jag gärna skulle vilja (och ibland tror att jag orkar mer än vad jag gör!). Kram till dig!

      Radera
  3. Otroligt fint! Var har du köpt dem fina glasburkarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, blir så glad! Se nedan för mer info om glasburkarna :D

      Radera
  4. Är så glad att du är tillbaka här!!
    Njuter av att titta på dina underbara bakverk..!!
    Måste säga det igen..du är så duktig!!
    Ha en bra dag!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad gullig du är!! Din kommentar värmer verkligen <3
      Kram till dig!

      Radera
  5. Sååå vackert & väldigt gott ser det ut att vara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du :D! Vad glad jag blir att höra att du tycker om det!

      Radera
  6. Hej där! Rakt på sak så är du min macarones-hjältinna ;) och jag kan inte begripa hur du får dem så släta o runda? har du matta?
    Har du några bra tips för att få dem så släta? jag bakar minst en gång i veckan o har 2 olika recept (ett med sockerlag o ett utan) men ytan blir aldrig som dina! ÅH va vackra!!
    Härligt att "se" dig här igen! bästa hälsningar Eva-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, tack!!!! Vad glad jag blir över din komplimang och vad kul att du tycker de är fina :D
      Jag spritsar för hand så jag har ingen matta, har tyvärr hört att de ska vara ganska dåliga :/. Det är inte så svårt att spritsa när man väl övat ett litet tag. Pröva att vispa smeten lite mer och se om de kanske blir lite rundare? Silar du mandeln och florsockret? Om inte så testa det. Jag använder alltid receptet med sockerlag då jag tycker det ger finast yta, det blir oftast mer slätt då. Du kan också pröva att dunka plåten i bordet efter att ha spritsat ut macaronsen (ja jag vet att det låter konstigt men det är sant!!), det kan ta bort eventuella luftbubblor eller ojämnheter.
      Hoppas det kan vara till liiiite hjälp! Har du fler frågor så svarar jag så gärna! Lycka till med nästa bak och du- jag tror dina är lika fina!!!
      Varma hälsningar/ Caroline

      Radera
  7. Och TACK tjejer för era fina kommentarer, om ni bara visste hur mycket de värmer!!! Ni är ju bara för goa allihop, en BAMSEKRAM till er alla!!!

    Mammas tårtor; om du tänker på de jag har äpplen i så har jag köpt dem på Kläckeberga lantcafé, ett jättemysigt fik lite utanför stan :). Har sett att de har börjat få in sådana lite överallt. Sök på "Bonbonjärer" så kommer du säkert att hitta flera fina former och storlekar! :D

    SvaraRadera
  8. Tusen tack snälla du för snabbt svar! ja, jag silar o senaste gångerna har jag kört färdigmalen mandel istället för att mala själv men jag kommer inte i närheten av dina ändå, jag får helt enkelt träna mer (jag älskart`, är nästan lite beroende av macaron-bak) ;)))
    sköt om dig, Eva-Lena http://bakeandfun.bloggplatsen.se/ (har tillfällig bloggpaus men du e välkommen in om o när du får tid över))

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)