Ja kära vänner, jag har ju tidigare berättat om ett bokprojekt som jag fått äran att vara med ta del i. Och jag kan lova att jag är SÅÅÅÅÅÅÅ nyfiken och ser så mycket fram emot att få ha ett ex i min hand!
Boken är skriven av Annica Triberg och Annika Wallin och handlar som ni ser om det härliga ämnet LAKRITS!
Denna bok innehåller allt ni behöver veta om det svarta guldet, rolig kuriosa och mängder med intressant fakta. Och inte nog med det; smarriga recept finns så klart med!
Många härliga recept på mat och vackra foton tagna av Albert Håkansson.
Jag har varit med och bidragit med några olika godsaker innehållande lakrits och jag har även tagit bilderna på bakverken. Det är första gången jag får glädjen att se mina egna foton i en bok!!! Det känns verkligen helt fantastiskt om än overkligt.
Boken har premiär på Lakritsfestivalen i Stockholm 20-21/3. Jag kommer förhoppningsvis finnas på plats där så har ni vägarna förbi så kom gärna och säg hej!
Och som en liten teaser så bjuder jag på några bilder från boken samt ett litet recept (dock ej med i boken).
Lakritskolakakor
Ca 30 stycken
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk lakritspulver
Gör så här:
Låt smöret bli mjukt i mikron. Blanda med socker,
vaniljsocker, sirap, vetemjöl, lakritspulver och bakpulver.
Halvera degen. Forma till två rullar. Lägg dem på
bakpappersklädd plåt och platta ut dem.
Grädda i 175 grader i 10-12 minuter. Ta ut plåten och
skär kakorna diagonalt.
Ät dem som de är tillsammans med ett kallt glas mjölk
eller en god kopp kaffe.
Vill du dekorera dem lite extra så ringla lite mörk
choklad över dem.
PS; ni vet väl att ni kan hitta Stheavenstreet även på FB? Där kan ni ta del av inspirerande bilder, roliga tävlingar och annat trevligt. Där kan ni även ställa frågor om tårtor och andra bakverk. Sidan hittar ni HÄR. Varmt välkomna!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)