St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 13 maj 2013

Mormors hallongrottor och NY DESIGN!!


Ja kära vänner, jag tyckte att det var dags att bloggen fick sig en liten makeover. Den har ju trots allt haft samma utseende ett tag och precis som man byter ut mycket annat i livet så var det dags att byta ut lite layout. Säg gärna vad ni tycker för det är ju alltid roligt att höra och konstruktiv kritik välkomnas!

Så har jag så klart varit igång och bakat igen- har börjat bli lite mer sådant nu när man orkar lite mer och lille busen kan vara med i köket utan att vara alltför rastlös. Denna gången har jag gjort mormors hallongrottor- det är ju så enkelt att göra men så galet gott.
Min mormor har alltid bakat mycket och varje födelsedag, jul, nyår, påsk och alla högtider däremellan, bakade hon alltid mängder med bullar och kakor. Mormors bullar var utan tvekan det bästa jag visste och dottern och jag gick alltid dit för en fika när det fanns nybakat på bordet. 

Vad jag saknar min mormor. Hon togs tyvärr ifrån oss i augusti förra året och det var ett hårt slag för hela familjen. Vi var fyra generationer som höll ihop i vått och torrt. Min mormor, mamma, jag och min dotter. Så många gånger vi alla suttit och ätit kakor och pratat om livets alla roliga, sorgliga, härliga och knasiga stunder. Jag saknar våra fikor ihop. Jag saknar mormors vackra leende, hennes sätt att klappa mig på kinden, hennes omtanke, hennes skratt- ja allt med henne. Det är en stor plats som är tom nu och det går inte en dag utan att jag tänker på henne. 
Min underbara mormor som var snällast i världen och som gav mig en sådan fantastisk uppväxt med så många vackra minnen. 
Jag önskar så att jag fick ha henne här och återigen ta en lång fika med henne.
Ett sätt att hålla henne levande är att göra det som hon gjorde så bra- att baka. Jag bakar för glatta livet i hopp om att ge mina barn det min mormor gav mig: fantastiska minnen av goda bakverk, långa pratstunder om ditt och datt och framför allt- KÄRLEK. 
Min mormor var kärleken personifierad. Och hon spred kärlek bland annat med kakor. Så jag bakar för glatta livet. Och varje gång jag bakar så finns hon där. Om inte fysiskt, så i ett varmt och kärleksfullt minne.















Den vackra kaffekoppen kommer från min mormor och är en av de många vackra sakerna jag fick efter henne. Dem vårdar jag ömt och njuter lite extra när jag dricker kaffe ur dem!

Hallongrottor
ca 20 st
125 g smör, rumstemperatur
3/4 dl socker
2 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt (vill man hellre ha annan smak så tar man så klart det! Funkar kalas med tex blåbär)

Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut små bakformar på en plåt.
Blanda smör och socker tills det är vitt och poröst.
Blanda mjöl, potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver i en skål och rör runt med en gaffel så att det blir ordentligt blandat. Häll sedan ner blandningen i smör/sockerblandningen. 
Rör ihop allt till en deg.
Rulla degen till en längd. Känns den för kladdig så ta i lite mer mjöl (dock inte för mycket, ta bara lite i taget).
Skär degen i ca 20 bitar och rulla varje bit till en boll. Lägg varje boll i en bakform.
Gör en liten urgröpning i varje boll och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Avnjut i goda vänners lag med ett glas mjölk eller en god kopp kaffe och sitt gärna länge och NJUT!!!

PS; vill du göra en annan variant av kakan så ha i lite rivet citronskal och lite citronsaft- blir väldigt gott tillsammans med hallonsylten!!!



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

3 kommentarer:

  1. Ser både fina o goda ut. Blev ju fika sugen:-)

    SvaraRadera
  2. hej caroline,var har du köpt dom fina formarna till hallongrottorna.

    SvaraRadera
  3. undrar var du köpt formarna till hallongrottorna?
    tänkte fråga om du tror att man kan färga lemoncurd med pastafärg,ska ha typ pastellrosa
    färg i mina hallongrottor.eller något annat förslag? agneta

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)