St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 10 maj 2013

Det finns en första gång för allt! Biskvier med blåbärsmörkräm och mörk choklad!


Ja kära vänner, det finns en första gång för allt minsann. Här är det första gången för mycket eftersom vi har vår lille goe Charlie som växer och utvecklas mer för varje dag. Vi har sett första smilet, första vändningen från mage till rygg, första smakportionen puré och nu- första tänderna! Ja nog händer det mycket när man har en liten bebis och varje liten sak är lika härlig. Eller ja, kanske inte de arga skriken som stundvis ljuder från vår viljestarke lille pojk. Tur att de kommer väldigt sällan för han är en väldigt glad liten buse för det mesta. Till och med när mamma härjar i köket. Och det har jag gjort denna veckan eftersom vi väntar på att andra halvan av sambons familj ska komma och hälsa på. Så nu tog jag min chans till att göra något nytt. Så man kan säga att det var en första gång här med- för chokladbiskvier!! 
Har aldrig gjort dem innan men jag kan lova att det definitivt blir fler gånger, för det var galet kul och inte speciellt svårt heller. Jag har redan MASSOR av idéer vad gäller smakkombinationer och det kommer inte ta lång tid tills jag kör mitt nästa race vad gäller dessa godingar. 
Kära dottern var inte heller speciellt missnöjd över att jag gjorde dem. Hon har minsann smygit i kylskåpet och ätit upp ett antal redan nu, vilket så klart gör mig lite extra stolt eftersom hon är ganska kräsen med vad hon gillar!
Dessa biskvier består av en härligt god blåbärssmörkräm och de är täckta med 70% mörk Lindts choklad- ljuvligt gott! 
Men först; lite bilder!




Blåbärsbiskvier

Bottnar:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker

Blåbärssmörkräm:
200 g osaltat smör, rumstempererat
1 1/2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor, rumstempererade
2 dl frysta och tinade blåbär, ej avrunna

Topping:
ca 300 g mörk choklad (jag använde Lindt´s)

Bottnar:
Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ blandningen i kylen i 20 minuter, så smeten blir fast i konsistensen innan du spritsar ut den.

Spritsa ut 20 rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10-12 minuter. Håll koll på dem dock, ugnar kan fungera olika.
Låt bottnarna svalna.

Smörkrämen:
Alla ingredienser ska vara rumstempererade och ska röras ihop för hand, även blåbären. Annars riskerar smörkrämen att skära sig!!!
Rör ihop blåbärssmöret till en jämn smet. Det kan ta en stund så ha tålamod. 
Om det är svårt att få ihop smörkrämen så kan du sätta skålen med krämen 2-3 sekunder i mikron och sedan röra igen.

Spritsa eller klicka ut smörkrämen på bottnarna. Ställ sedan åt sidan i kylen tills krämen stelnat.

Smält chokladen över vattenbad och doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad. Låt biskvierna stelna på ett bakplåtspapper.
Förvara dem kallt.
















Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Hej där.
    Vilken mysig blogg du har. Har nu kopierat det här blåbärsreceptet. MÅSTE prova.
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)