St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 16 januari 2013

Enkel och galet god tårta! Recept!!


Jag har fått ett antal förfrågningar om att lägga ut receptet på tårta jag gjorde till min dotter på hennes födelsedag och det är klart jag vill dela med mig :).! Det är så enkelt men framför allt oerhört gott! Jag menar, vem säger nej till en gräddtårta med kladdkakebotten och med färsk frukt inbäddat? Inte jag i alla fall!
Så här kära vänner har ni receptet:

Gräddtårta a la St Heaven Street
Här behövs två stycken kladdkakebottnar så jag har gjort det enkelt för mig och dubblerat satsen med kladdkaka och sedan delat upp den i två springformar med måtten 24 cm i diameter. Vad behövs mer? 
ca 7 dl grädde
Frukt av alla de slag tex jordgubbar, vindruvor, banan, passionsfrukt och melon. Jag skriver inte ut någon mängd på frukten då det är bättre att använda så mycket man själv vill och de frukter och bär man själv tycker om. Smaken är ju som baken- delad!!

Kladdkaka
4 ägg
5 dl socker
4 dl mjöl
220 g smält smör (japp, jag använder lite extra smör för att få det ännu godare!)
8 msk kakao
4 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Sätt ugnen på 160 grader.
Knäck äggen i en skål och häll sedan ner sockret. Vispa ägg och socker tills det blir en fin och porös smet. 
Smält smöret i en kastrull. 
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke och rör om med en gaffel tills dess att ingredienserna är ordentligt blandade. 
Häll ner de torra ingredienserna i ägg och sockersmeten. Blanda försiktigt. Häll sedan ner det smälta smöret och blanda ytterligare. 
Fördela smeten lika i de två springformarna. Grädda en form i taget i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter (tiden kan variera från ugn till ugn så håll koll i slutet och kolla kakan med en sticka. Kakan ska vara sådär härligt kladdig i mitten....därav namnet kladdkaka ;)). 

När bottnarna är färdiggräddade tar du ut dem ur formen och låter dem svalna.
Vispa grädden och skär frukten i mindre bitar. Lägg frukten (och bären om du använder det) på den ena kladdkakebotten. Lägg den andra botten ovanpå frukten. Täck tårtan med vispad grädde (om du vill piffa upp den ytterligare så kan du alltid färga grädden i olika färger!) och lägg sedan på färsk frukt på toppen av tårtan. 
Sådär ja, inte så svårt eller hur?!
Enkelt och galet gott och jag kan nästan lova att denna tårta kommer bli en klar favorit bland de flesta stora som små!!!


YUM YUM YUM!!!



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)