St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 11 januari 2013

Bebismys,bakning och några tankar om tiden....

Ja kära vänner, här myser man för fullt med världens goaste lille bebbe- Charlie! Dagarna rullar på och han växer så det knakar, hela 6 cm på bara en kort tid! Det känns lite smått overkligt att titta på honom och konstatera att det inte alls var länge sedan han låg i min mage den lille skrutten. Men jag kan säga att jag är väldigt glad att han äntligen är ute, för jösses vad mysigt det är att vakna och se hans vackra stora ögon på morgonen!! 

Nu har både jul och nyår hunnit passera men det känns lite som i ett töcken för man blir lite lätt bortkommen när man nyss fått barn. Dagarna rusar ju på och varje dag har jag tänkt att "nu ska jag ägna lite tid till min stackars blogg som helt hamnat i skymundan". Men icke sa nicke, det har inte riktigt hunnits med. Däremot har jag faktiskt äntligen hunnit baka lite!!! Kors i taket minsann! Men det är ju faktiskt så att det kommer en hel del på besök för att se lille nytillskottet och då måste man så klart ha lite gott att bjuda på. Dessutom har min underbara dotter hunnit fylla hela 15 år och då har vi så klart firat henne också. Nu är hon ju inne i den där åldern då det är dags för moppe och hon och hennes morfar letar för fullt efter någon cool variant (detta till min stora fasa då mammahjärtat inom mig blir väldigt nervöst över att tänka på dottern på en moppe.....). 

Det är mycket som slår en när man ser på sin nästan vuxna dotter. Tänk vad tiden går snabbt. Hur hann hon bli så gammal? Vart tog tiden vägen- hon var ju nyss min lilla bebis? Nu är hon nästan lika lång som sin mor och hon börjar vägen mot självständighet och dagen när hon inte längre behöver sin mamma lika mycket, kommer närmre och närmre. Känns skrämmande.
Det är stundvis märkligt att se sin älskade lilla tjej utvecklas till ung kvinna med egna drömmar om framtiden. Hon vill åka till Usa och bo där ett halvår....HUR SKA JAG KLARA MIG UTAN HENNE?????? Jag bävar inför tanken att inte få se henne varje dag, inte få krama henne, inte höra hennes röst varje dag. Och jag tänker samtidigt på min egen mamma som hade precis samma känsla dagen jag begav mig till samma land för lite mer än femton år sedan. Och jag vet att jag tyckte att världen låg framför mig. Att allt var nytt och spännande. Att jag var vuxen och skulle ut på äventyr. 
Nu står min dotter snart där.
Och jag kan inte fatta det.
Vart tar tiden vägen?

Men....än är det ett tag kvar tills hon beger sig iväg och tur är väl det. Jag tänker njuta av varje sekund med mina barn. Ge dem massor av kärlek, omtanke och värme. Och låta mitt mammahjärta klappa högljutt och starkt för dem. Jag tänker vara den där hönsmamman då och då som hundra gånger om dagen säger till dem att sätta på sig varma kläder, att ta det lugnt när de cyklar, att inte prata med okända, att alltid höra av sig om de åker till en vän.
För tiden går fort. Och det gäller att ta tillvara på den.

Ja, nog hinner man tänka mycket när man är mammaledig...

Nåväl, lite bilder vill jag såklart bjuda på! Så det får helt enkelt bli lite blandad kompott denna gången :)
En av våra godingar!

Båda godingarna- Bella och Charlie!

Jodå, han sover gärna och lääääääääänge!

Tittar förundrat på pappa när han busar med mig!

Jag frågade min lilla skrutta vad hon ville ha för tårta när hon fyllde år. Nu tror ni säkert att hon ville ha en avancerad tårta med massa tjusiga dekorationer...men nej då! Hennes önskemål var en kladdkaketårta med massor av frukt och grädde. Ibland är det det enkla som är det mest omtyckta! Och klart att födelsedagstjejen fick det hon ville ha :)


Min älskade dotter- hela 15 år!!!!

Min kära mor och dottern hugger in på tårtan.

Några macarons hann jag så klart med att baka. Denna gången med nötcréme- galet gott!


Kanelmacarons har det också hunnit bli....

...liksom polkagrismacarons...

...och päronmacarons!!


 Och så lite julbilder...

Juldukningen!

Och julgranen som tidigare var så fin slokar nu ganska så ordentligt dessvärre så i helgen får den allt åka ut! Lite synd eftersom jag verkligen ÄLSKAR julen! Men- man kan ju inte ha jul hela året om!

Nu ska jag ta och mysa med min familj och ge dem kärlek...och massor av tid :)

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)