St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 23 april 2011

Tur att det finns en ny dag!

Igår gick allt fel som möjligtvis kunde gå fel så jag borde vetat bättre än att sätta igång och baka Macarons på kvällen. Det var helt enkelt bara en sådan dag...och kväll. När jag väl hade förberett allt och kommit så långt som att spritsa ut dem så var smeten för hård så de blev toppiga och såg ut som små baskrar....*suck*. Dum som ett nöt så gav jag mig på andra satsen och tänkte att nu jäklar ska jag lyckas! Men....NEJ DÅ, det gick inte för då pajade min termometer som jag har när jag tar temperaturen på sockerlagen....AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! Jag trodde att den var uppe i 118 grader som den ska vara men när jag slog i sockerlagen i marängen så märkte jag att den var väldigt rinnig och sockret hade inte smält som det skulle. Mannen i huset började undersöka temperaturmackapären och insåg snabbt att "NEJ, vi har INTE 56 grader inomhus..." (den ska alltid stå på 26 och brukar vara känslig även för inomhustemperaturen..). Efter diverse försök att laga den så vi fick besviket inse att den var för evigt död och måste begravas omedelbart. Irriterad så in i bängen gav jag upp och förberedde istället inför dagens bakning med tanken att "någon gång måste man ju få en bättre dag". Som tur var kom den dagen idag vilket var enormt bra eftersom jag ska leverera 100 macarons till ett dop idag. Alla kan vi misslyckas så klart men det behöver väl för sjutton inte vara när man som mest måste lyckas? Så idag fick maken åka och köpa en ny termometer och jag kunde göra ett nytt försök. Som tur var log lyckan mot mig idag och båda satserna blev bra *puh*. 

Macarons á la basker...nej mina vänner, så här ska de INTE se ut. Gör om, gör rätt!

Nu är dock första plåtarna klara och de blev både fina och goda, hallelulja säger jag bara!!!
Så här ska de ju se ut!!!

Och nästa plåt på gång:
Måtte den också blir som den ska...

När dessa små godingar är klara och fyllda ska de levereras till föräldrarna vars barn ska döpas imorgon. Då kan jag andas ut och färden mot Köpenhamn kan börja. Det blir en dag på Köpenhamns Zoo med familjen. Då ska jag njuta och slappna av, äta gott och bara "vara"!!!



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)