Jag har ju blivit ett riktigt stort fan av Macarons. Dessa små underbart goda bakverk pryder numera många fikabord. De går att göra i många färger och smaker, de går att pynta hur man vill och de blir ju så oändligt fina att både titta på samt goda att äta! Men givetvis vill man ju fylla dem med något smarrigt och då kanske någon av dessa fyllningar kan passa bra!
Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.
Vispa smeten tills den är jämn och fin. Spritsa eller klicka ut den.
TIPS: Du kan göra mycket med smörkrämen som tex färga den och blanda i någon god essens. Jag är barnsligt förtjust i Passionsfrukt så jag blandar gärna i sådan essens i min fyllning. Melon är också himmelskt gott! Blanda i några droppar av det du själv tycker bäst om så är det bara till att äta och njuta!!!
Hallonsmörkrämsfyllning
Hallonsmörkrämsfyllning
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 msk hallonsylt
Gör så här:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Blanda sedan i hallonsylten. Spritsa eller bred på Macaronsen.
Vispa ner äggulan. Blanda sedan i hallonsylten. Spritsa eller bred på Macaronsen.
Nutellasmörkräm
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2msk nutella
1 msk kakao
2msk nutella
1 msk kakao
Gör så här:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Tillsätt nutellan och kakaon och rör om till en jämn smet. Spritsa eller bred på Macaronsen.
Vispa ner äggulan. Tillsätt nutellan och kakaon och rör om till en jämn smet. Spritsa eller bred på Macaronsen.
Citronfyllning
50 g florsocker
50 g lemoncurd
150 g smör, mjukt
150 g naturell färskost
2 citroner, det gula av skalet rivet
Vispa ihop samtliga ingredienser, fyll i spritspåse.
50 g florsocker
50 g lemoncurd
150 g smör, mjukt
150 g naturell färskost
2 citroner, det gula av skalet rivet
Vispa ihop samtliga ingredienser, fyll i spritspåse.
Cocosfyllning
2 dl vispgrädde
150g vit choklad
ca 90 g riven kokos
2 dl vispgrädde
150g vit choklad
ca 90 g riven kokos
Gör så här:
Koka upp grädden.
Bryt ned chokladen och rör till en jämn och slät kräm, tillsätt sedan kokosen.
Låt krämen stelna ca 1 timme i kylen. Spritsa eller klicka ut krämen på Macaronsen.
Koka upp grädden.
Bryt ned chokladen och rör till en jämn och slät kräm, tillsätt sedan kokosen.
Låt krämen stelna ca 1 timme i kylen. Spritsa eller klicka ut krämen på Macaronsen.
Nutellafrosting
2/3 burk nutella
ca 200 g philadelphia eller annan färskost
ca 1/2 dl florsocker
2/3 burk nutella
ca 200 g philadelphia eller annan färskost
ca 1/2 dl florsocker
Blanda ihop allt till en smet och spritsa eller klicka ut den på Macaronsen.
Kolakräm
1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
100 g choklad, i bitar
ca 3 dl florsocker
1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
100 g choklad, i bitar
ca 3 dl florsocker
Gör så här:
Koka samman mjölk, grädde, socker och smör till en kräm, i ca 10 min.
Ta av plattan och rör ned chokladen.
Ställ krämen åt sidan för att svalna en stund, tillsätt sedan florsockret och rör till en kolakräm.
Koka samman mjölk, grädde, socker och smör till en kräm, i ca 10 min.
Ta av plattan och rör ned chokladen.
Ställ krämen åt sidan för att svalna en stund, tillsätt sedan florsockret och rör till en kolakräm.
Nötnougatfyllning
100 philadelphiaost
75 g smör
6 msk nötnougat på burk
ev florsocker
100 philadelphiaost
75 g smör
6 msk nötnougat på burk
ev florsocker
Gör så här:
Blanda i alla ingredienser förutom florsockret i en skål och vispa till en jämn smet.
Tillsätt florsocker efter smak eller om krämen känns för lös.
Oh, vad mycket bra tips!
SvaraRaderaTack så mycket för att du har samlat så många olika smaker på fyllning!
SvaraRadera