St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 17 april 2011

Lite olika Macaronsrecept för den som är sugen på att pröva!




Som ni säkert har märkt vid detta laget så har jag blivit en riktigt Macarongalning och bakar dem nästintill på löpande band. Men jag vet också att det finns ett antal olika recept på hur man gör dem så jag tänkte ge er en liten sammanställning på dessa om ni känner er manade till att pröva!

Macarons (utan sockerlag)
4 äggvitor
4 dl florsocker
150 g mandelmjöl (finmalen mandel)
0.5 dl strösocker

Gör så här:

Tips nr 1
Knäck äggvitorna i en skål dagen innan macaronsen skall bakas. Detta gör marängen betydligt fluffigare. Jag brukar ha dem i en bunke med lock i kylen en dag innan.

Tips 2
När macaronsen väl är gjorda låt dem stå 1 till 1 och en halv timma på plåten, innan (!) de sätts in i ugnen.

Tips 3
Låt dem vila på plåten ca 20 minuter efter man tar ut dem ur ugnen innan man försiktigt tar bort dem från bakplåtspappret.

Tips 4
Vill man att de ska hålla längre, fyll macarons-skalen dagen innan de ska serveras. Själva marängskalen kan dock bakas ca 2-3 dagar innan.

Vispa äggvitorna ordentligt, det får inte vara rinnigt alls. Det ska börja se ut som maräng innan man försiktigt börjar hälla i socker. Häll i sockret mycket, mycket sakta och se till att det blir som en fluffig maräng. När den är färdigvispad skall du kunna vända upp och ned på bunken och det ska sitta fast i bunken.

Häll 150 gram mandelmjöl och florsocker i en matberedare så det är perfekt blandat.
Detta skall ha gjorts innan man börjar med marängen. Använder en slickepott och rör försiktigt ner mandel-florsocker blandingen i marängen. Häll i karamellfärg plus smaksättningen. Ta inte för mycket vätska i form av smaksättning och karamellfärg i för då kan smeten bli för rinnig och de kommer inte "lyfta" i ungen. Detta är något man lär sig desto mer man bakar macarons.

Spritsa ut dem på plåten i önskad storlek.

Låt stå på plåten minst 1 timma, sedan in i ungen på 125 grader i ca 10 minuter. Var i köket när de är i ugnen ifall de behövs tas ut tidigare eller senare. Låt svalna på plåten. Känn efter lite försiktigt om de är färdiga genom att ta lite lätt i toppen på kakan och se om den släpper, gör den det är den färdig!


Chokladmacarons
100 g finmald mandel
4 st äggvitor
0.75 dl strösocker
2 msk nybryggt kaffe
4 dl florsocker
3 msk kakao

Gör så här:
Finmal mandeln. Har du ingen kvarn så kan du använda en stavmixer.
Blanda mald mandel, florsocker och kakao.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget. Marängen är klar när du kan vända upp och ner på skålen utan att smeten rör sig. Smaksätt marängen med kaffet.
Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och mandeln i marängen och rör försiktigt tills allt blandats.
Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som femkronor på bakplåtspappersklädda plåtar. Försök att göra dem lika stora då de senare ska paras ihop två och två. Låt kakorna torka i ca 30 minuter.
Grädda kakorna i ca 18 minuter i 180 grader i nedre delen av ugnen. Kakorna ska ha gått en hård skorpa men fortfarande vara lite kletiga inuti. Dra bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna. Lossa sedan kakorna riktigt försiktigt, de går lätt sönder.

Fyll sedan kakorna med fyllning efter eget val.


Mia Öhrn´s Macarons
110 g sötmandel
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker

Gör så här:
Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå i ett par minuter. Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar. Lägg mandlarna på lite hushållspapper och låt dem torka i ca 1 timme.
Häll mandlarna i en mandelkvarn, blanda med florsocker och sikta genom en sil. Har du ingen mandelkvarn kan du mixa mandlarna riktigt fint i en matberedare. Tillsätt florsockret och mixa lite till.
Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke, helst av rostfritt stål. Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa  tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda till du har en jämn smet. Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt lite till så att den sjunker ihop en aning.
Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar. Låt kakorna vil på plåten i ca 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna och lossa den sedan från pappret. Är det svåra att få loss kan du låta dem torka lite till på plåten, eller lägga in hela pappret i frysen en stund.
Fyll sedan kakorna med någon god fyllning efter eget val.



Recept taget från: http://miaohrn.wordpress.com/recept/


Det finns säkerligen många fler varianter på recept till Macarons, kanske just du har något? Maila det till mig så lägger jag upp det här på bloggen! Och skriv gärna en kommentar om du prövat att baka Macarons eller om du undrar något om dem.
Lycka till med bakandet!





1 kommentar:

  1. Julia Sandellapril 18, 2011

    De ser så underbara ut, måste smaka en ngn gång! Strunt i allergin!! De är så vackra och ser så läckra ut att det är värt röda prickar!!! ;)
    Kram

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)