Jag vill ju självklart dela med mig av dessa smarriga cupcakes så här får ni en chans att göra dem ni med. Och de är klart värda jobbet!! Here we go:
Bild lånad från Inredningsfrun.
Lakritscupcakes
10-12 st
125 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl naturell youghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1/2 dl kakao
3 msk lakritspulver
10-15 bitar turkisk peppar, grovt krossade (turkisk peppar är en sorts lakritsgodis)
Glasyr
90 g mjukt smör
7.5 dl florsocker
150 g färskost
svart karamellfärg
1 msk sötlakritssirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan youghurt. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, salt, kakao, och lakritspulver i en separat bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen i blandningen ägg/smör/socker. Blanda allt försiktigt och lägg till sist ner det krossade lakritsgodiset.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
Grädda dem längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter.
Glasyr: Vispa smör och florsocker tills det blir en kräm. Rör sedan ner färskosten. Färga glasyren med svart hushållsfärg/pastafärg. Spritsa eller bred ut glasyren på muffinsen. Dekorera efter smak!
PS; Ett tips är att fylla dessa cupcakes med hallon eller björnbär. Det blandar sig perfekt med smaken av lakrits!!
Dekorationerna till cupcakesen är gjorda av sugarpaste. Silverpärlorna är sockerpärlor. Samtliga dekorationer är ätbara.
Samtliga bilder kommer från Inredningsfruns fina blogg som du hittar HÄR!
dessa skulle jag pröva på för länge sen,och köpte lakritspasta och lakritspulver,och sen hade ja inga turkish peppar så då blev det inga och nu är det lchf dieten för min del.
SvaraRaderaså de får bli då jag har gått ner i vikt och kan unna mig äta dessa sötsaker