Ja det måste man ändå säga att naturliga råvaror ALLTID ger den bästa smaken. Nog för att essenser funkar bra också men det är godare med "the real thing". I macaronsen jag gjorde igår använde jag godsakerna ovan; lime, citron, granatäpple samt citronhonung.
Receptet för fyllningarna är väldigt enkelt och är enkelt att göra.
Du använder helt enkelt mascarponeost och tar så mycket som du tror räcker, höfta till lite! Blanda i tex citronhonung, jag tog några teskedar och smakade sedan av om jag tyckte det var smakrikt nog. Blanda sedan i florsocker tills dess att smeten är tillräckligt fast för att utgöra en bra fyllning. Fyllningen med mascarponeost blir lite rinnigare i konsistensen (såvida du inte vill att det enbart ska smaka florsocker), men det gör inget tycker jag. Det får gärna rinna lite utanför, de ska ju ändå avnjutas på en gång!!
När jag gjorde fyllningen med granatäpple så lät jag faktiskt köttet vara kvar (använde alltså inte bara saften), då jag tycker att det är gott på det viset.
Om man vill kan man riva ner lite av citron eller limeskalet i smeten, det ger lite mer "crunsh" i det hela.
Jag tycker det är roligt att mixtra lite och hitta på egna fyllningar, man behöver ju faktiskt inte alltid utgår från redan befintliga recept! Ibland är det lite roligare att hitta på vad man ska ha i, då blir det som en liten överraskning istället!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)