St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 31 oktober 2011

Chilichokladtårta-My way!


Jag gillar ju att testa nya recept och eftersom jag lyckades köpa på mig senaste numret av Elle-mat & vin, så passade jag på att pröva ett recept där till en tårta som jag sedan använde till dessertbordet. Jag gjorde dock kakan på mitt eget vis och blandade i lite annat jag tyckte var trevligt.
Receptet är dock detta, min version kommer längst ner:

Chokladtårta med kardemumma
12 personer
Tid 1 timme och 15 minuter

12 kardemummakärnor
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör
3 ägg
1 dl gräddfil
4 1/2 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 dl kakao

Glasyr
400 g mörk choklad
100 g osaltat smör (smält)
1 msk ljus sirap

Gör så här:
Smöra och bröa en kakform på ca 23 cm. Sätt ugnen på 160 grader.
Stöt försiktigt kardemummakärnorna (som du befriat från skalet).
Smält chokladen till kakan tillsammans med smöret.
Vispa äggen med gräddfil och socker till en slät blandning. Rör ner smeten i chokladen. Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao och stött kardemumma i chokladsmeten och rör om allt väl.
Häll kaksmeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i ca 1 timme och 15 minuter (jag gräddade kakan i 1 timme då jag ville ha den lite kladdig!) eller tills kakan är färdig, testa med en sticka för att se när den är torr. När den svalnat något kan du lägga den på galler för att svalna helt.

Smält chokladen och smöret till glasyren och blanda i den ljusa sirapen. Rör om till en jämn smet och ta kastrullen från plattan. Låt glasyren svalna tills den är ok att bre över kakan.
Skär kakan i två lager. Lägg botten av kakan på ett serveringsfat och bre på glasyr. Lägg på toppen av kakan. Borsta av eventuella smulor från kakan och bre sedan resten av kakan med glasyr, både på toppen och på sidorna.

Så här gjorde jag:
Eftersom jag inte är något stort fan av kardemumma så bytte jag helt enkelt ut den mot chili vilket jag tycker kan vara lite roligt. Ta i så mycket du tycker och smaka av. Det är svårt att ge något mått då alla gillar olika.
Jag lade även dumlefluff emellan lagrena. Nu i efterhand kan jag känna att det hade varit gott med en brytning av all choklad, så nästa gång får det bli ett lager hallon eller någon frukt. Lite frukt på toppen av tårtan skulle inte heller skada. 
Ett tips är att variera chokladen man har i själva tårtan och kanske ta en annan sort till glasyren.
Men allt är så klart utefter vad man själv tycker om ;)

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)