St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 29 september 2011

Ooooooo, dessa ljuvliga macarons!


Igår höll jag min första kurs i hur man bakar macarons. Mina härliga kursdeltagare hade många frågor varav den ena var vilka fyllningar som passar till. Som ni vet är ju smaken som baken- delad och det finns oerhört många bra recept. Jag tycker man ska göra fyllningar som man själv tycker är goda och det går att experimentera hur mycket som helst. 
Jag lovade att skriva ut några recept till dem och självklart ska jag hålla mitt löfte, so here we go:


Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. 
Vispa smeten tills den är jämn och fin. Spritsa eller klicka ut den.

TIPS: Du kan göra mycket med smörkrämen som tex färga den och blanda i någon god essens. Jag är barnsligt förtjust i Passionsfrukt så jag blandar gärna i sådan essens i min fyllning. Melon är också himmelskt gott! Blanda i några droppar av det du själv tycker bäst om så är det bara till att äta och njuta!!!

Hallonsmörkrämsfyllning
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 msk hallonsylt

Gör så här:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Blanda sedan i hallonsylten. Spritsa eller bred på Macaronsen.

Nutellasmörkräm
100 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2msk nutella
1 msk kakao
                                                                
Gör så här:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Tillsätt nutellan och kakaon och rör om till en jämn smet. Spritsa eller bred på Macaronsen.

Citronfyllning
50 g florsocker
50 g lemoncurd
150 g smör, mjukt
150 g naturell färskost
2 citroner, det gula av skalet rivet

Vispa ihop samtliga ingredienser, fyll i spritspåse.

Cocosfyllning
2 dl vispgrädde
150g vit choklad
ca 90 g riven kokos
Gör så här:
Koka upp grädden.
Bryt ned chokladen och rör till en jämn och slät kräm, tillsätt sedan kokosen.
Låt krämen stelna ca 1 timme i kylen. Spritsa eller klicka ut krämen på Macaronsen.


Nutellafrosting 
2/3 burk nutella
ca 200 g philadelphia eller annan färskost
ca 1/2 dl florsocker

Blanda ihop allt till en smet och spritsa eller klicka ut den på Macaronsen.

Kolakräm
1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
100 g choklad, i bitar
ca 3 dl florsocker
Gör så här:
Koka samman mjölk, grädde, socker och smör till en kräm, i ca 10 min.
Ta av plattan och rör ned chokladen.
Ställ krämen åt sidan för att svalna en stund, tillsätt sedan florsockret och rör till en kolakräm.

Nötnougatfyllning
100 philadelphiaost
75 g smör
6 msk nötnougat på burk
ev florsocker

Gör så här:
Blanda i alla ingredienser förutom florsockret i en skål och vispa till en jämn smet. 
Tillsätt florsocker efter smak eller om krämen känns för lös.





Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Å nääää så här får du inte göööööra med mig! Nu vill jag ju frossa i macarons ju å jag har inga.Taskigt ;).

    De på sista bilden ser så fantastiskt goda ut. Vad är det för smak på dem?

    KRAM på dig du fantastiska kvinna

    SvaraRadera
  2. Mums!
    Måste ta och pröva kolakrämen, det lät supergott! Om du för övrigt har något bra tips på bra pastafärg eller annat till macarons får du gärna säga till. Tycker det är svårt att få till knall-färger med hushållsfärg, och de blir ju inte riktigt färdiga i mitten när man använder Wiltons... Men gott blir det ;)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)