St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 21 juli 2014

Sommarens godaste soppa! Kall Gurk- och avacadosoppa!


Ja kära vänner, jag måste bara dela med mig av detta recept som Annica Triberg gjorde i senaste programmet av "Menu´s söta sommar". Själv bakade jag under samma program sju sorters kakor vilket ni hittar HÄR.
Denna soppa var underbart god och passar perfekt under varma sommardagar då man inte orkar äta så "tung" mat!!

Kall Gurk- och avacadosoppa
Till 4 personer:

2 avokador, urkärnade i tärningar

1 gurka, skalad och tärnad

1 äpple, skalat och tärnat

1 vitlöksklyfta, fint hackad

ca 3 dl kallt vatten

2-3 msk grönsaks- eller kycklingfond

½ lime, pressad saft

1-2 krm chilipulver

ev 1 msk riven ingefära

salt, peppar

Till servering:

200 g skalade räkor eller kräftstjärtar

ca ½ dl hackad koriander

ca ½ röd chili, finhackad

1-2 msk olivolja

½ lime, pressad saft

 God som lätt lunch eller som fräsch förrätt. Helt vegetarisk blir soppan om du använder grönsaksfond och byter ut skaldjuren mot till exempel cocktailtomater skurna i kvartar.

Lägg avokado, gurka, äpple och vitlök i en mixer eller matberedare. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk flytande fond. Mixa slätt. Smaksätt med limesaft, chilipulver, ingefära (om du vill), salt och peppar. Mixa hastigt igen och späd med mer vatten om soppan blir för tjock.

Smaka av, kanske mer fond eller mer chili? Ställ mixerkannan i kylen med locket på.

Blanda räkor eller kräftstjärtar med så mycket koriander du vill ha, tillsätt lite hackad chili, vänd ner olivolja och smaka av med lime. Smaka av.

Mixa upp soppan. Bottna fyra skålar och toppa med skaldjursröran. Rostat bröd är gott till, gärna med färskost och nyklippta örter.





Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)